Sos aioli – Maioneza cu usturoi

Sos aioli - Maioneza cu usturoi

 

Sos aioli - Maioneza cu usturoi

Sos aioli – Maioneza cu usturoi

 

În ciuda faptului că maioneza de casă are un termen de păstrare mult mai scurt decât cea din magazin , este de preferat, este 100%  mai sănătoasă,  nu există aditivi dăunători sănătăti iar timpul care ne ia pentru a o prepara este nesemnificativ.

 

 

Sos aioli - Maioneza cu usturoi
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitiv
Ingrediente:
  • 100 g ulei masline
  • 150 g ulei vegetal de floarea soarelui ( putem folosi doar ulei de floarea soarelui)
  • zeama de la ½ lămâie
  • un galbenuș de ou
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingura de muștar Dijon
  • sare după gust
  • pătrunjel tocat fin
Cum preparam:
  1. Punem în blender albenusul de ou, zeama de lămâie, usturoiul, muștarul și putină sare apoi mixăm pănă usturoiul este  pisat fin. Adaugăm treptat uleiul de măsline ( în 2-3 etape) iar apoi continuăm cu cel de floarea soarelui.
  2. Obținem un sos consistent cu o aromă puternică. Adăugăm pătrunjelul tocat fin și sosul este gata.
  3. Îl putem folosi cu diverse fripturi, cu cartofi la cuptor.

 

Poftă bună!

11a10111261315 images

 

Savoare si bun gust – Sos aioli, Maioneza cu usturoi

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Rulouri de sunca
Rulouri de sunca

  Pentru sarbatori si aniversari, dorim sa pregatim aperitiv festive. Ce punem pe platouri trebuie sa fie cat mai colorat, cat mai divers iar gusturile...

Închide