Sos aioli – Maioneza cu usturoi

Sos aioli - Maioneza cu usturoi

 

Sos aioli - Maioneza cu usturoi

Sos aioli – Maioneza cu usturoi

 

În ciuda faptului că maioneza de casă are un termen de păstrare mult mai scurt decât cea din magazin , este de preferat, este 100%  mai sănătoasă,  nu există aditivi dăunători sănătăti iar timpul care ne ia pentru a o prepara este nesemnificativ.

 

 

Sos aioli - Maioneza cu usturoi
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitiv
Ingrediente:
  • 100 g ulei masline
  • 150 g ulei vegetal de floarea soarelui ( putem folosi doar ulei de floarea soarelui)
  • zeama de la ½ lămâie
  • un galbenuș de ou
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingura de muștar Dijon
  • sare după gust
  • pătrunjel tocat fin
Cum preparam:
  1. Punem în blender albenusul de ou, zeama de lămâie, usturoiul, muștarul și putină sare apoi mixăm pănă usturoiul este  pisat fin. Adaugăm treptat uleiul de măsline ( în 2-3 etape) iar apoi continuăm cu cel de floarea soarelui.
  2. Obținem un sos consistent cu o aromă puternică. Adăugăm pătrunjelul tocat fin și sosul este gata.
  3. Îl putem folosi cu diverse fripturi, cu cartofi la cuptor.

 

Poftă bună!

11a10111261315 images

 

Savoare si bun gust – Sos aioli, Maioneza cu usturoi

© 2016, Tina.

PAGE TOP