Sos Alfredo

Sos cremos, fin si rafinat, un deliciu pe gustul tuturor
Sos cremos, fin si rafinat, un deliciu pe gustul tuturor

Sos cremos, fin si rafinat, un deliciu pe gustul tuturor

Sosul Alfredo, este un sos alb, cremos, care este servit cu succes alaturi de friptura de pui si paste.

Este un sos usor de preparat din ingrediente cunoscute.


Sos Alfredo
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Sosuri
Bucataria: Italiana
Portii: 4
Ingrediente:
  • 475 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 125 g crema de branza
  • 250 g mozarella rasa
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 1 cațel de usturoi
  • patrunjel tocat fin
  • sare și piper
Cum preparam:
  1. Punem in blender laptele, crema de branza, faina si sarea si mixam pana obtinem o pasta fina.
  2. Intr-un oala mica punem untul impreuna cu usturoiul pisat.
  3. Prajim usturoiul cca 1 minut pana devine auriu ( atentie sa nu-l ardem, se pierde aroma).
  4. Adaugam in oala sosul obtinut din lapte, branza si faina si il fierbem la foc mic, amestecand intr-una, pana se ingroasa (6-7 minute).
  5. Luam oaa de pe foc si adaugam mozzarella rasa si parmezanul.

Savoare si bun gust –  Sos Alfredo

© 2018, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Farfalle cu sos de carne tocata si ierburi aromatice

Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Bucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si...

Închide