Sos Salsa

sos salsa
sos salsa

O reteta simpla usor de facut

Un sos delicios, pe care ne-am obijnuit sa-l stim servit cu nachos si cipsuri. Trebuie sa recunosc ca imi place atat de mult acest sos incat il folosesc ca sos de baza la pizza, in tocanite, la fripturi si la cele mai multe retete de paste, este un sos gustos si foarte usor de facut.

 

Sos Salsa
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: sosuri
Bucataria: Internationala
Ingrediente:
  • 2 conserve (400g) de rosii decojite, intregi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • o ceapa mare taiata foarte fin
  • 2 lingurite de amidon, dizolvate in 50 ml apa (faina)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • o lingurita zahar
  • o lingurita de busuioc uscat
Cum preparam:
  1. Punem toate ingredientele intr-un blender si mixam.
  2. Condimentam dupa gust.
  3. Punem apoi preparatul intr-o oala pe plita si lasam sa fiarba 5 minute, apoi punem zeama de lamaie, zaharul, busuiocul si amidonul (faina) inmuiat in apa.
  4. Amestecam bine, dam focul la minim si lasam sa fiarba totul pana cand sosul capata consistenta pe care o dorim.
  5. Mie mi-a iesit in jur de 700 g si tot sosul l-am pus intr-un recipient de sticla pe care il pastrez in frigider pentru consumul zilnic.
  6. Putem sa adaugam dupa gustul nostru diverse condimente.

Salsa  salsa1salsa3  sos salsa

Savoare si bun gust – Sos Salsa

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP