Spaghete carbonara

Spaghete carbonara
Spaghete carbonara

Un deliciu din bucataria italiana

Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Bucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome proaspete.

Cuvantul “spaghete” provine de la cuvantul italian “spaghetti”ce inseamna “fir subtire”. O legenda spune ca Marco Polo  este cel care a introdus pastele pe teritoriul italian dupa o calatorie de explorare in Orient.


Spaghete carbonara
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Italiana
Portii: 2
Ingrediente:
  • 250 g spaghete
  • 200 g bacon
  • 100 ml smantana dulce pentru gatit
  • 100 g parmezan
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 galbenusuri
  • Sare
  • Piper
Cum preparam:
  1. Fierbem pastele al dente.
  2. Intr-o tigaie prajim baconul taiat cuburi.
  3. Punem spaghetele in tigaie si amestecam.
  4. Oprim focul apoi adaugam parmezanul ras, galbenusul si 75 ml de smantana, toate amestecate in prealabil bine.
  5. Smantana ramasa o adaugam la urma, pentru a da un aspect cremos pastelor.
  6. Asezonam cu piper proaspat macinat.
  7. Dupa gust putem adauga cateva funze uscate de busuioc sau patrunjel verde.
Pofta buna!

            

 

Savoare si bun gust – Spaghete carbonara

© 2017, Tina.

Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like!
20
PAGE TOP

Ti-a placut? Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like. :-)