Spanac cu cartofi sote

Spanac sote
Spanac sote

Un preparat gustos si foarte sanatos.

Este un preparat de post, vegetarian, poate fi un prânz sau o cină foarte delicioasă.


Spanac cu cartofi sote
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Retete de post, Retete vegetariene, Mancare gatita
Bucataria: Romaneasca
Portii: 2
Ingrediente:
  • 500 g spanac frunze
  • 5 cartofi mari
  • 3 căţei usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare, piper
Cum preparam:
  1. Într-o oală punem apă la fiert cu sare.
  2. Adaugăm cartofii (curăţaţi şi tăiaţi cuburi) şi îi fierbem. Când catofi sunt fierți adaugăm spanacul (curăţat şi spălat) şi-l lasăm la fiert încă 2-3 minute. Între timp curăţam un căţel de usturoi şi-l pisăm în mojar până devine pastă. Adăugăm treptat un pic ulei (2-3 linuri) de măsline si amestecăm bine până obţinem o maioneză de usturoi.
  3. Într-o tigaie punem restul de ulei şi adăugaţi ceilalți doi catei de usturoi tăiat felii subţiri.
  4. Incalzim uleiul la foc foarte mic până începe să miroase usturoiul.
  5. Scurgem spanacul şi cartofii de apă şi-i punem în tigaie, asezonăm cu sare şi piper după gust. Distuim la foc mare pentru 5 minute, amestecând bine.
  6. Cu ajutorul lingurii sfărâmăm o jumătate din cartofi, astfel încât preparatul sa aibă o consistență cremoasă. Adăugăm mujdei de usturoi, după gust. Amestecăm şi mai lăsăm pe foc 2-3 minute.
  7. Mâncarea noastră de spanac cu cartofi sote este gata.
Poftă bună!

 

 

  

Savoare si bun gust – Spanac cu cartofi sote 

[wysija_form id=”2″]

 

 

 

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Crap dupa reteta pescareasca

 

Închide