Supa cremă de cartofi cu paine prajita si usturoi

Supa
Supa crema de cartofi cu paine prajita şi usturoi

Supă cremă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi

Este un preparat foarte gustos și ușor de facut, o rețetă numai bună pentru zilele de post.


Supa crema de cartofi cu paine prajita si usturoi
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Supe, Retete de post, Retete vegetariene
Bucataria: Romaneasca
Portii: 4
Ingrediente:
  • 5 linguriţe ulei de măsline
  • 2 cepe mici
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 cartofi mari albi
  • 1-2 ramurele de rozmarin
  • 8 felii de pâine
  • sare
Cum preparam:
  1. Curăţăm şi tăiem ceapă mărunt. O punem la călit în ulei încins. Când s-a înmuiat, adăugăm usturoiul zdrobit şi o ramură de rozmarin.
  2. Spălăm, curăţăm şi tăiem în cuburi nu prea mici cartofii, apoi îi punem la fiert în apă cu puţină sare vreme de 10 minute.
  3. Scurgem cartofii şi îi punem peste ceapă şi usturoi.
  4. Peste ele turnam dacă avem 1 litru de supă de legume caldă sau 1l de apă.
  5. Lăsăm să fiarbă cca 20 de minute la foc foarte mic.
  6. Între timp, încingem cuptorul. Tăiem pâinea şi o ungem cu ulei de măsline, o frecăm cu usturoi şi rozmarin şi o punem la copt timp de 10 minute.
  7. Când supa este gata, cartofii fiind fierti, o punem într-un blender şi o mixăm până când obţinem o pastă omogenă.
  8. După ce am obţinut consistentă dorită, punem supa cremă de cartofi în boluri şi o servim cu pâinea prăjită.

 

 

Poftă bună!

Savoare si bun gust – Supă cremă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi 

© 2016, Tina.

PAGE TOP