Supă de găină cu orez

 

Supa de gaina cu orez

Supă de găină cu orez

 

Supă de găină cu orez
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 6 pahare apă,
  • ½ pui sau gaina
  • ⅔ pahar orez,
  • 3 morcovi,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 pahare borş sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • cimbru verde,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.
Cum preparam:
  1. Puiul (Găina) il punem  în apă rece şi o fierbem până este gata, îndepărtâm spuma şi grăsimea.
  2. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în supa punem sarea şi legumele (tă­iate în două de-a lungul şi rumenite puţin în tigaie fără ulei).
  3. Găina fiartă o scoatem şi o tăiem în bu­căţi, strecurăm supa și legumele le tăiem în cubulețe sau rondele.
  4. Punem supa din nou pe foc și adăugăm orezul spălat, lasăm sa dea în clocot iar apoi punem condimentele şi legumele tăiate cuburi, lăsăm să fiarbă.
  5. Cu 10 minute înainte de a  lua de pe foc, adăugăm borşul și  punem cimbrul  (pe care apoi îl scoatem).
  6. Supa se serveşte cu bucăţi de carne și presărată cu verdeaţă.

 

Poftă bună!

 

Savoare si bun gust – Supă de găină cu orez

© 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Charlota cu nectarine
Sarlota cu nectarine

  Sarlota cu nectarine este o prajitura rafinata cu o aroma deosebita. Combinatia de arome de vanilie si nectarina proaspata, o face irezistibila.  

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.