Tagliatelle cu somon afumat

Tagliatele cu somon
 
 12196053_1517082628612291_4114668250532707420_n
Tagliatelle cu somon, o cina usoara si imbietoare….. Sa o gatim impreuna.
Reteta din bucataria mediteraniana, gustoasa, rafinata si usor de facut.
 
Tagliatelle cu somon afumat
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 pachet de tagliatelle de 500 g
  • 300 g de somon afumat
  • 400 g de smântână
  • o legătură de pătrunjel
  • o ceapă albă
  • sare, piper
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • o lămâie.
Cum preparam:
  1. Punem la fiert o oală cu doi litri de apă, în care adaugăm puţină sare şi o lingură de ulei.
  2. Când începe să fiarbă  punem pastele şi se lasă să clocotească la foc mic, 10-15 minute, apoi se ţin acoperite încă cinci minute.
  3. Se pun la scurs într-o sită, se trec pe sub jet de apă rece şi, după ce s-au scurs foarte bine, le punem într-un castron.
  4. Curăţăm ceapa şi o tăiem subţire, solzişori şi o punem peste paste. Fâşiile de somon le taiem în pătrăţele de unul sau doi centimetri şi le punem, de asemenea, peste paste, împreună cu smântâna, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.
  5. Adaugăm uleiul de măsline şi  amestecăm usor.
  6. Salata se serveşte rece sau la temperatura camerei, cu lămâie.
 
 12193792_1517082691945618_8389230705528850035_n
 
 
Pofta buna!

 Savoare si bun gust – Tagliatelle cu somon afumat

[wysija_form id=”2″]

 

 

 

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Crap dupa reteta pescareasca

 

Închide