Taitei cu nuca

taitei cu nuca

 

Taietei cu nuca

Taietei cu nuca

 

 

Inainte de a ma apuca sa scriu aceasta reteta de mancare usor de facut, pe care am experimentat-o din nou aseara, imi puneam intrebarea in ce categorie sa o incadrez.

In categoria „Feluri principale”? In categoria „Dulciuri”? Aceasta bunatate cred ca poate fi incadrata in ambele, este dulce, este satioasa…este o delicatese pe care nu o poti refuza. Am sa o incadrez in categoria „Retetele bunicii”, acolo ii este locul.

Haideti sa o gatim impreuna.

Taitei cu nuca
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Retetele bunicii
Bucataria: Romaneasca
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 pachet taitei lati (fara ou daca tinem post)
  • 250 g nuca macinata
  • 50 g unt ( 3 linguri ulei daca tinem post)
  • zahar
Cum preparam:
  1. Fierbem taiteii in apa cu sare (ii punem in oala cand apa clocoteste), timpul de fierbere este cel indicat in instructiunile de pe pachet.
  2. Dupa fierbere strecuram taiteii fara sa-i dam sub jet de apa rece.
  3. Intr-o tigaie punem untul la topit peste care adaugam taitei fierti si scursi de apa. Ii distuim 2-3 minute cat sa absoarba untul, ii luam de pe foc si adaugam nuca si zahar dupa gust.
  4. In multe retete am vazut ca se adauga scortisoara sau esenta de rom, eu prefer gustul pur de nuca.
  5. Taiteii cu nuca sunt gata, ii servim calzi.
Pofta buna!

 

 

taitei cu nuca

Reteta traditionala bucatarie ca la mama si la bunica acasa componete naturale

20160317_210929  20160317_211544  20160317_21161120160317_211636  20160317_211702  20160317_21184220160317_212113  20160317_212242

Savoare si bun gust – Taitei cu nuca

 

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP