Terina din ficat de pui

 

Terina din ficat de pui

Terina din ficat de pui

Ce este Terina?

Compoziția principală a terinei este umplutura. Spre deosebire de pateuri, terinele sunt gătite și dresate fără ambalaj. Metodele de preparare de baza sunt, de asemenea, diferențiate : în loc să fie coapte la cuptor, terinele sunt fierte în bain-marie la cuptor sau la aburi, fără apa, sau în vid.
Alimentele potrivite pentru a face terine sunt mai numeroase și mai variate decât cele utilizate pentru pateuri. Se diferențiaza :
– terina din carne (vânat, pasăre, pește, pui)
– terina de legume

Astazi vom prepara o terină din ficaței de pasăre


Terina din ficat de pui
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Bucataria: Internationala
Portii: 8
Ingrediente:
  • • 350 g unt
  • • o ceapă
  • • doi căţei usturoi
  • • 500 g ficăţei de pui
  • • un sfert de linguriţă cimbru uscat
  • • 100 ml smântână
  • • 50 ml coniac
  • • 200 g ciuperci
  • • o portocală
  • • sare, piper
  • • 5 g gelatină
Cum preparam:
  1. Ciupercile le spalăm, le scurgem de apă şi le taiem fâşii subţiri. Topim puţin unt într-o cratiţă, adaugăm ciupercile şi le prăjim până când scade zeama.
  2. Le scotem din crăticoară, le așezăm într-o strecurătoare şi le lasăm la răcit.
  3. Curățăm si spălăm ceapa şi usturoiul şi le toacăm mărunt.
  4. Topim restul de unt într-o tigaie, adăugăm ceapa și usturoiul şi le călim până când se înmoaie. Adaugăm ficăţeii de pui, și distuim 10-15 minute.
  5. Turnăm coniacul, sucul de la portocală, smântână, cimbrul, sarea, piperul, amestecăm bine si mai lasam pe foc pentru inca un clocot.
  6. Luăm cratiţă de pe foc, și lăsăm la răcit timp de câteva minute, apoi mixăm totul în blender până  când rezultă o pastă fină.
  7. După ce am mixat compoziția adaugăm ciupercile şi amestecăm bine  cu o lingură.
  8. Pregătim gelatina conform instrucțiuni de pe pliculeț și o adăugăm în preparat, amestecăm bine să încorporăm gelatina.
  9. Punem compoziţia într-o tavă de chec tapetată cu folie de bucătărie şi o lăsăm în frigider câteva ore înainte de a o servi, de preferat să o servim a doua zi.

 

 

 

Poftă buna!

20160129_19312320160129_19303620160129_19325820160129_19485320160129_19525120160129_19581620160129_19584920160129_20014820160130_08331420160130_083326

Savoare si bun gust – Terina din ficat de pui

© 2016, Tina.

PAGE TOP