Tocana de peste

Tocana de peste

 

tocanita

 

Tocanita de peste am gustat-o pentru prima data la un mic restaurant din Ungaria cu o garnitura de taitei cu branza si jumari din slaninuta.
Combinatia este fantastica, merita sa incercati. Un deliciu culinar!

 

 

Tocana de peste
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 400 g file de peste curatat
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe
  • 2 Iinguri ulei de masline
  • 4 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • Sare, piper,curry
  • 4 Iinguri smantana dulce
  • frunze de patrunjel pentru ornat
Cum preparam:
  1. Taiem in cubulete, ardeii si ceapa. Calim legumele in ulei la foc mic 5-8 minute.
  2. Decojim rosiile, indepartam cotorul iar miezul il tocam marul pana-l facem pireu dupa care il punem peste legume.
  3. Adaugam si usturoiul pe cere in prealabil l-am curatat si zdrobit.
  4. Condimentam legumele cu mirodenii si adaugam o cana de apa cat sa cuprinda toata compozitia.
  5. Taiem pestele in bucati si-l punem in tocana.
  6. Lasam totul sa fiarba, la foc potrit 6-8 minute, amestecam cu grija sa nu faramitam pestele.
  7. La urma adaugam smantana si mai lasam un clocot.
  8. Ornam cu frunze de patrunjel.
  9. O servin calda alaturi de o garnitura de taitei cu branza in care zdrobim jumari din slaninuta.

 

Savoare si bun gust – Tocana de peste

© 2016, Tina.

PAGE TOP