Tocana de peste

Tocana de peste

 

tocanita

 

Tocanita de peste am gustat-o pentru prima data la un mic restaurant din Ungaria cu o garnitura de taitei cu branza si jumari din slaninuta.
Combinatia este fantastica, merita sa incercati. Un deliciu culinar!

 

 

Tocana de peste
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 400 g file de peste curatat
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe
  • 2 Iinguri ulei de masline
  • 4 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • Sare, piper,curry
  • 4 Iinguri smantana dulce
  • frunze de patrunjel pentru ornat
Cum preparam:
  1. Taiem in cubulete, ardeii si ceapa. Calim legumele in ulei la foc mic 5-8 minute.
  2. Decojim rosiile, indepartam cotorul iar miezul il tocam marul pana-l facem pireu dupa care il punem peste legume.
  3. Adaugam si usturoiul pe cere in prealabil l-am curatat si zdrobit.
  4. Condimentam legumele cu mirodenii si adaugam o cana de apa cat sa cuprinda toata compozitia.
  5. Taiem pestele in bucati si-l punem in tocana.
  6. Lasam totul sa fiarba, la foc potrit 6-8 minute, amestecam cu grija sa nu faramitam pestele.
  7. La urma adaugam smantana si mai lasam un clocot.
  8. Ornam cu frunze de patrunjel.
  9. O servin calda alaturi de o garnitura de taitei cu branza in care zdrobim jumari din slaninuta.

 

Savoare si bun gust – Tocana de peste

© 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Cotlet umplut cu rosii si masline
Cotlete cu rozmarin umplute cu roșii și măsline

Cotletul de porc nu este usor de preparat, deoarece fara un pic de imaginatie punem in farfurie o bucata de carne seaca in loc de...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.