Tocanita aromata

Tocanita aromata

 

10


Tocanita aromata
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente:
  • 500 g carne macră de porc
  • 2 cepe roșii
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml supă de vită
  • 500 ml vin alb sec
  • ½ varză murată
  • 2 cartofi
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță boia de ardei
  • Sare, piper
  • smântânâ
Cum preparam:
  1. Porționăm carnea, o rumenim pe toate părțile în ulei încins, adăugăm ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit și continuăm călirea încă 5 minute, amestecând mereu, să nu se prindă.
  2. Adăugăm varza tocată, spălată cu apă caldă și stoarsă bine și continuam călirea, adăugând din când în când, alternativ, supă și vin.
  3. Potrivim gustul de sare și piper, adăugăm foile de dafin, chimenul, boiaua de ardei, cartofii tăiați cuburi și lasam totul să fiarbă la foc mic, circa 30 de minute.
  4. La final, adăugăm pasta de tomate, lăsăm 5 minute și stingem focul.
  5. Servim mâncarea caldă, cu mămăliguță și smântână adăugate direct în farfurie.

 

download (2)imagesimages (17)156294815629462

 

Poftă buna!

4

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
saratele
Saratele, reteta bunicii

Acum în preajma Sfintelor Sărbători de iarna am răsfoit vechiul caiet cu rețete adunate de-a lungul anilor de la mama și bunica. Am căutat și...

Închide