Tocanita de ciuperci ( preparat de post)

Sa preparam o gustoasa tocanita de ciuperci
Tocanita de ciuperci ( preparat de post)

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci face parte din meniul zilelor de a post.
Gatim o tocanita simpla, aromata si usor de facut.

Tocanita de ciuperci ( preparat de post)
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Mancare gatita, Retete de post, Retete vegetariene
Bucataria: Romaneasca
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 kg de ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 rosii oparite
  • Sare, piper
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 100 ml vin rosu sec
  • o jumatate de lingurita de cimbru uscat
Cum preparam:
  1. Spalam ciupercile si le curatam de pielita.
  2. Le rupem coditele si le taiem marunt, iar palarioarele le taiem feliute subtiri.
  3. Ceapa si ardeiul le tocam in cubulete mici.
  4. Usturoiul il curatam si il zdrobim.
  5. Intr-o tigaie in ulei incins rumenim ceapa, ardeiul si usturoiul, dupa care le stingem cu vin. Adaugam ciupercile, rosiile oparite si decojite, sarea si piperul.
  6. Turnam apa cat sa acopere ciupercile si acoperim vasul.
  7. Le lasam la foc mic apoximativ 25 minute.
  8. La final adaugam patrunjelul verde tocat.
  9. Tocanita de ciuperci se serveste cu mamaliga sau cu piure de cartofi.

 

 

Pofta buna!

123

Savoare si bun gust – Tocanita de ciuperci

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Blat pufos
Blat simplu de tort

Este o reteta simpla usor de facut, iar acest blat il recomand pentru orice tort delicios cu diverse creme si arome. Putem portiona cu succes...

Închide