Tochitura bucovineana

 

Tochitura bucovineana

Tochitura bucovineana

Tochitura cu mamaliguta si ou este un preparat tradidional in Bucovina, are un gust aparte, un deliciu garantat.

 


Tochitura bucovineana
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 kg carne de porc (amestecat: muschiulet, pulpa, ceafa, costita)
  • 300g carnaciori afumati
  • 100 ml vin alb dulce
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
  • 4 oua
  • 200 gr. branza de vaci sau telemea
Cum preparam:
  1. Taiem carnea cubulete si o prajim intr-un ceaun, impreuna cu costita. Adaugam putina apa si lasam la fiert la foc mic.
  2. Dupa ce fierbe adaugam vinul, usturoiul, carnaciorii taiati fin (prajiti si ei in prealabil). Separat facem mamaliguta.
  3. Tochitura o serveste pe farfurie, alaturi de mamaliga peste care se pune branza si oul prajit.

 

Pofta buna!

mm

 

Savoare si bun gust – Tochitura bucovineana

© 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Profiterol
Profiterol

    Crocant, aerat și cremos – profiterol-ul întrunește toate aceste caracteristici. Profiterol înseamna “mic cadou” și se regasește în tradiția cofetariei italiene, frantuzești, grecești...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.