Tort Bezea

Tort bezea

Tort bezea

Un tort delicios si rafinat. O reteta usor de facut

 

Un tort cu un gust fin plin de savoare. Este o reteta un pic mai complicata, dar merita tot efortul.

 

 

Tort Bezea
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 8
Ingrediente:
Bezea
  • 5 ouă
  • 1 cană zahăr
  • ⅔ cană alune prăjite sau nuci, măcinate
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
Crema
  • 1½ cană frișcă
  • 1 cană zahăr pudră
  • 1 lingura lichior de alune
  • 300 g de ciocolată
  • 1 cană alune sau nuci măcinate
Cum preparam:
Foi de bezea.
  1. Încălzim cuptorul la 95 ° C
  2. Tapetăm tava în care vom coace foile de bezea cu hârtie de copt, iar pe hârtie desenăm 4 dreptunghiuri 10x20 cm fiecare.
  3. Separăm albușul de gălbenuș si mixăm albușul cu bicarbonatul de sodiu. Când s- a intărit bine incepem sa adăugăm zahărul pudră puțin câte puțin. Trebuie să obținem o cremă tare încât dacă întoarcem bolul cu fundul în sus, crema nu are voie să cadă.
  4. Când crema este tare adăugăm alunele si amestecăm ușor cu o lingură cu mișcare ușoară de jos în sus.
  5. Asezăm bezeaua în tava și o grupăm în cele 4 dreptunghiuri.
  6. Introducem tava în cuptor la 100 ° C, aproximativ 1½ - 2 ore, în funcție de cuptor.
Cremă.
  1. Mixăm frișca iar cănd este aprope gata adăugăm zahărul pudră, mixăm până frișca este tare iar apoi adăugăm alunele și lichiorul.
  2. Topim ciocolata iar când este complet răcită ungem o parte a fiecărei foi de bezea. După care punem foile în frigider ca ciocolata să se întărească.
  3. Când ciocolata s-a întărit, așezăm tortul pe un latou de servire și ciocolata o acoperim cu un strat de frisca.
  4. Așezăm foaie peste foaie și peste fiecare strat de ciocolată ( pe fiecare bezea) punem un strat de frișcă cu alune.
  5. Pe partea de sus și pe părțile laterale ale tortului peste cremă, presarăm alune măcinate.
  6. Eu am ornat cu alune de pădure întregi iar apoi cu toping de ciocolată.
  7. Lăsăm în frigider o oră după care putem servi.
  8. Tortul de bezea este gata, taie o felie si simtei gustul fin si delicat plin de savoare.
Poftă bună!

 

 

Poftă bună!

  2 - Copie  4 - Copie  6 - Copie   10 - Copie

Savoare si bun gust – Tort Bezea

 

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP