Tort Charlotte

Tort Charlotte

Tort Charlotte

Există mai multe plăcinte cu mere dar dacă doriți ceva nou –  Charlotte – este cea mai bună opțiune. Acest desert are un gust neobișnuit pentru un tort de mere.

 

 

Tort Charlotte
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Ingrediente:
  • 5 mere dulci
  • 30 bucați piscoturi de sampanie
  • 70 g unt
  • 70 g zahăr
  • 50 ml whisky, rom sau coniac
  • Un bețișor de scortișoară
Pentru sirop
  • 50 g unt
  • 70 ml whisky, rom sau coniac
  • 150 ml apa
Cum preparam:
  1. Curătăm merele dulci le scoatem semințe și le tăiem în cuburi mari de 1 cm.
  2. Într-o tigaie adâncă, topim 50 g unt, adăugăm merele, 50 g zahar, 50 ml. alcool (whisky, rom, coniac) și bețișorul de scorțișoară.
  3. Distuim merele până când sunt moi - timp de 10-15 minute, după care le dăm la o parte să se raceasca.
  4. Tapetăm o tavă adâncă de marime medie, cu cca 20 g de unt peste care presărăm 20 de grame de zahăr. Agităm bine forma deasupra chiuvetei, astfel încât zahărul să acopere într-un strat dens pereții și fundul formei iar excesul îl aruncăm.
  5. Preparăm siropul - într-o cratiță, amestecăm 50 g zahăr, 70 g coniac, rom sau whisky și 150 ml apă.
  6. Punem pe foc 2-3 minute cât să topim zahărul după care îl turnăm într-o tavă de chec și-l lăsăm la răcit.
  7. Odată răcit siropul vom înmuia pișcoturile timp de 10 secunde fiecare și tapetăm cu ele forma pregătită.
  8. După ce am îmbrăcat în pișcoturi forma în centru așezăm merele. Le compactăm bine și apoi așezăm peste un rând de pișcoturi
  9. Punem forma în cuptorul preîncălzit la 200 grade și coacem timp de 40-45 de minute.
  10. Prăjitura va fi gata când pișcoturile de deasupra vor căpăta culoarea rosiatică.
  11. Decorăm cu coaja de limetă, menta sau fructe de pădure.
  12. Putem servi cu frișcă.

 

 

 

Poftă bună!

12345678910111213Savoare si bun gust – Tort Charlotte

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Terină de brânză cu ouă și legume
Terină de branz cu oua si legume

  Acest preparat este ideal pentru platourile cu aperitivee festive. Pe lânga gustul fin și delicat are si un aspect deosebit. Cu siguranță ne vom surprinde...

Închide