Tort cu blat de cacao si crema mascarpone

Tort cu blat de cacao si crema mascarpone
Tort cu blat de cacao si crema mascarpone

O prajitura fina cu un gust deosebit

Este o păjitura delicioasa, rafinată si ușor de făcut. Combinatia dintre blatul pufos cu cacao si crema finasi racoroasa face ca  aceasta prajitura sa fie de nerefuzat, ai tot manca fara sa te opresti.

 

Prajitura cu blat de cacao si crema mascarpone
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 12
Ingrediente:
Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura (cu varf) cacao
  • esenta de rom
  • ½ lingurita praf de copt
Crema mascarpone:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • esenta de vanilie
Cum preparam:
Blat:
  1. Separăm albușurile de gălbenușuri și albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare.
  2. Când spuma s-a întărit bine adăugăm zaharul pudră și mixăm până spuma devine densă și lucioasă.
  3. Separat frecăm gălbenușurile cu uleiul și esența de rom, până obținem o cremă consistantă.
  4. Crema obținută o adăugăm peste albusurile bătute spumă. Cu mixerul la viteza cea mai mică omogenizăm ușor compoziția. Adăugăm peste crema de ouă, făina, cacaoa și praful de copt, amestecam ușor cu o spatula, cu miscari de jos in sus să nu scoatem aerul din crema pufoasă.
  5. Compoziția obținută o turnăm într-o tava , tapetată cu hârtie de copt, iar apoi dăm tava la cuptorul preâncalzit, la foc mediu (180C), pentru aproximativ jumatate de ora.
  6. Testăm cu scobitoarea.
  7. Odată copt blatul, il așezăm pe un șervet de bucătărie și îl lasam la răcit.
Crema mascarpone:
  1. Mixăm gălbenușurile cu zahărul până obținem o crema. Adăugăm laptele și amestecăm ușor.
  2. Punem crema pe baie de aburi și amestecam până se îngroașa, fără a da în clocot. Cănd are consistența necesară o dăm deoparte și o lăsăm la răcit.
  3. În timp ce crema se răcește mixăm frișca până devine pufoasa.
  4. In crema de oua racită adaugăm mascarpone și mixăm bine de tot să se omogenizeze compoziția.
  5. La sfașit adăugăm frișca și amestecăm ușor până obținem o cremă fermă și pufoasă.
  6. Blatul bine răcit îl împărțim în două părți, secționându-l pe grosimea lui.
  7. Repartizam crema între blaturi. Prefer acest tor simplu fara decor, exact ca in poza.
  8. Daca dorim sa imbracam tortul in crema păstrăm câteva linguri pentru decor.
  9. Decorăm cu cremă iar peste presărăm fulgi de ciocolată.
  10. Dăm prăjitura la rece pentru câteva ore inainte de a fi servită.
Pofta bună!

Pofta buna!

        

Savoare si bun gust – Tort cu blat de cacao si crema mascarpone

© 2015 – 2017, Tina.

PAGE TOP