Tort cu cirese si mousse de ciocolata

Tort-mousse-de-cirese-si-ciocolata
Tort-mousse-de-cirese-si-ciocolata

Un tort delicios, fin si rafinat

 

Combinația dintre cireșe si deliciosul mousse de ciocolata, este perfecta, un amestec rafinat.

 

 

Tort cu cirese si mousse de ciocolata
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 10
Ingrediente:
Blatul
  • 100 ml ulei
  • ½ plic praf de copt stins cu o lin¬gu¬ra suc de lamaie
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • 50 g cioco¬lata neagra topita la bain-marie
  • 6 oua
  • 300 de grame de faina
Crema de ciocolată
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 150 ml frisca lichida.
Mousse-ul de cirese
  • 200 g cirese fara samburi proaspete sau congelate
  • 200 ml suc de cirese (apa)
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 8 foi de gelatina.
Cum preparam:
Crema
  1. Ciocolata o topim la bain-marie, impreuna cu frisca lichida pe care am mixat-o bine.
  2. Amestecam bine, apoi o dam la frigider 2-3 ore, pana se intareste.
Mousse de cirese
  1. Ciresele pot fi inlocuite si cu visine sau capsuni.
  2. Punem foile de gelatina la inmuiat pentru aproximativ 10 minute, intre timp punem ciresele si zaharul intr-o craticioara impreuna cu sucul sau apa, la foc mic, pana ce se topeste bine zaharul pasam cu o furculita.
  3. Piureul obținut il incalzim bine dar fara sa-l fierbem.
  4. Stoarcem bine foile de gelatina, le adaugam la piureul de fructe si amestecam pana ce gelatina este topita si bine incorporata.
  5. Lasam compozitia sa se raceasca.
  6. Batem frisca foarte bine, apoi cu grija incorporam compozitia cu cirese.
Blatul
  1. Albușurile le batem spuma cu un praf de sare.
  2. Adaugam zaharul si amestecam bine pana se topește.
  3. Adaugam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor cu o lingura. Adaugam pe rand uleiul, praful de copt, ciocolata topita si faina.
  4. Amestecam usor pana se obtine ocompozitie omogena.
  5. Turnam aluatul intr-o taa unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si coacem aproximativ 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
  6. Lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua.
Siropul
  1. Punem pe foc intr-o oala mai mica 120 ml apa si doua plicuri de zahar vanilat.
  2. Lasam sa se raceasca apoi adaugam 1 lingurita de esenta de rom.
  3. Cu acest sirop vom insiropa blaturile.
Asamblarea tortului
  1. Peste primul blat insiropat repartizam uniform mousse-ul de cirese, apoi o parte din crema de ciocolată.
  2. Acoperim cu al doilea blat și nivelam restul de crema de ciocolata.
  3. Tortul il tinem la rece 4-5 ore.
  4. Decoram dupa propiul gust.

Poftă bună!

 

 

6  7  10 

9  Tort cu mousse din fructe de padure  Tort cu mousse din fructe de padure  3  Tort cu mousse din fructe de padure  11  Tort cu mousse din fructe de padure  Tort cu mousse din fructe de padure  Tort cu mousse din fructe de padure    

 

Savoare si bun gust – Tort cu cirese si mousse de ciocolata

[wysija_form id=”2″]

© 2015 – 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Pilaf cu ciuperci
Pilaf cu ciuperci

  Orezul, un aliment de bază pentru aproape jumătate din populaţia globului, furnizează energie organismului, stimulează activitatea cerebrală şi creşte speranţa de viaţă. Este o excelentă sursă...

Închide