Tort cu foi de miere si nuca

tort-foi-cu-miere
tort-foi-cu-miere

O prajitura fina, delicioasa si usor de facut

Este o prajitura deosebit de buna, ti se topeste in gura. Este o reteta foarte apreciata pentru fragezimea si gustul deosebit.


Tort cu foi de miere si nuca
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Tort cu foi de miere si nuca Author: Tina
Autor:
Portii: 8
Ingrediente:
  • Foile
  • 3 ouă
  • 200 grame zahăr
  • o cană cu miez de nucă măcinat
  • 2 lingurițe de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri cu miere de albine
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • faină cât cuprinde
  • Crema
  • 1,2 Kg smântână
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1,5 cană miez de nucă măcinat
  • 0,5 cană nucă măcinată pentru ornat
Cum preparam:
Foile cu miere de albine
  1. Mixam bine cele trei ouă cu praful de sare și zahărul până obținem o spumă alba, semn că s-a dizolvat zahărul, apoi adăugăm treptat mierea, nuca măcinata, bicarbonatul și făina.
  2. Obținem un aluat fărâmicios pe care va trebui să-l împărțim în 6-7 parți egale.
  3. Pentru că aluatul este foarte fărâmicios și nu poate fi modelat cu sucitorul, întindem foile direct pe fundul unei tăvi. Formăm din hârtie de copt 6 cercuri cu diametru de 22 cm, pe care întindem apoi aluatul.
  4. Coacem în cuptorul preâncălzit la 200 grade Celsius.
  5. Foile cu nucă și miere sunt gata atunci când capătă o culoare aurie.
Crema de smântână cu nucă:
  1. Crema o facem în câteva minute, pentru că nu trebuie decât să amestecăm, cu o lingură, ingredientele de mai sus. Nu folosim mixerul, smântâna nu trebuie transformată în frișcă. Pentru aroma putem adăuga 2-3 linguri de suc de lamâie.
  2. Vom obține o cremă fină și parfumată cu care vom unge foile.
Asamblam tortul.
  1. Asezam prima foaie pe un platou si punem deasupra ei 2-3 linguri de crema, nivelam uniform dupa care asezam foaia urmatoare.
  2. Repetam operatiunea pana asezam ultima foaie.
  3. Invelim tot tortul in crema si–l decoram dupa cum ne pricepem, cel mai simplu cu nuca macinata.
  4. Tortul nostru cu foi de miere si nuca este gata, il lasam in frigider 4-5 ore sau peste noapte. Foile trebuie s absoarba crema si sa se inmoaie. Astfel a doua zi vom avea un tort ce se topeste in gura.
Pofta buna!

tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_4  tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_5 tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_6  tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_7 tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_8  tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_9 tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_10  tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_11 tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_13  tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_14 tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_15  tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_16 tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_17  tort-cu-foi-de-miere-si-frisca_18tort cu foi de miere

 

Savoare si bun gust – Tort cu foi de miere si nuca

 

 

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP