Tort cu frisca si fructe

Tortul cu frişcă şi fructe este delicios şi răcoritor, perfect pentru zilele calde de vară și perfect pentru atunci când ne dorim „ceva dulce” și timpul nostru este limitat.

 

Tort cu frisca si fructe
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 10
Ingrediente:
Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
Crema
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 500 g fructe ananas, portocale
  • zeama de la fructe
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sucul de la o portocală
Cum preparam:
Blatul:
  1. Separăm albușurile de gălbenușuri.
  2. Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm treptat gălbenusurile, vanilia, iar la final făina în care am amestecat praful de copt.
  3. Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe
  4. Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
  5. Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm blatul, putem scoate din cuptor. Blatul este copt.
Crema
  1. Mixăm frișca împreună cu zahărul vanilat.
  2. Când s-a răcit blatul se taie în 2 și se însiropeaza cu sucul de fructe amestecat cu zeama unei portocale. Punem o parte din frișcă între blaturi și cu restul îmbrăcăm tortul și așezăm fructele tăiate, le putem tăia în cubulețe sau în feliuțe subțiri.
  3. Am folosit pentru decorat fructe proapete.
  4. Păstrăm tortul de frișca în frigider până în momentul în care-l vom servi.

 

1.2  1.3  1.44.5  4.4Spuma de capsuni  4.6 tort capsuni

 

 

© 2015 – 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Mere in caramel

Gustul copilăriei, așa se poate numi această rețetă.....nu există copil care să refuze o asemenea bunătate.

Închide