Tort cu mousse din fructe de padure

Un tort fin si delicios

Tort cu mousse din fructe de padure este si aspectos si deosebit de delicios. O combinatie minunata de dulce acrisor care te poarta pe aripi de vis.

 

Un tort delicios cu un gust fin si rafinat 

 

Tort cu mousse din fructe de padure
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 19
Ingrediente:
Pandispan Cacao
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura (cu varf) cacao
  • esenta de rom
  • ½ lingurita praf de copt
Mousse din fructe de padure
  • 5oo g mix fructe de pădure – vom folosi fructe congelate,pe care le decongelăm dar fără să le scurgem de sucul lăsat
  • 200 g zahăr
  • 7 foi gelatină (aprox 12 g)
  • 500 ml frișcă vegetală lichidă
Jeleul de coacăze
  • 300 g coacăze roșii congelate, pe care le decongelăm fără să aruncăm sucul lăsat
  • 300 ml suc de fructe (folosim de preferința suc de coacăze/mure/fructe de pădure/căpșuni)
  • 30 g zahăr
  • 20 g gelatina
Decor
  • fructe de pădure sau friscă
Cum preparam:
Blat
  1. Separăm albușurile de gălbenușuri și albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare.
  2. Când spuma s-a întărit bine adăugăm zaharul pudră și mixăm până spuma devine densă și lucioasă.
  3. Separat frecăm gălbenușurile cu uleiul și esența de rom, până obținem o cremă consistantă.
  4. Crema obținută o adăugăm peste albusurile bătute spumă. Cu mixerul la viteza cea mai mică omogenizăm ușor compoziția. Adăugăm peste crema de ouă, făina, cacaoa și praful de copt, amestecam ușor cu o spatula, cu miscari de jos in sus să nu scoatem aerul din crema pufoasă.
  5. Compoziția obținută o turnăm într-o tava , tapetată cu hârtie de copt, iar apoi dăm tava la cuptorul preâncalzit, la foc mediu (180C), pentru aproximativ jumatate de ora. Testăm cu scobitoarea.
  6. Odată copt blatul, il așezăm pe un șervet de bucătărie și îl lasam la răcit.
Mousse-ul din fructe de pădure
  1. Punem foile de gelatină la înmuiat pentru aproximativ 10 minute, intre timp punem fructele și zahărul într-o crăticioară, la foc mic, până ce se topește bine zahărul pasăm mixul, apoi trecem printr-o sită deasă, pentru a separa de sâmburi.
  2. Piureul obținut îl încălzim bine dar fără să-l fierbem.
  3. Stoarcem bine foile de gelatina, le adăugăm la piureul de fructe și amestecăm până ce gelatina este topită și bine încorporata.
  4. Lăsăm compoziția să se răceasca
  5. Batem frișca foarte bine, apoi cu grijă încorporăm compoziția cu fructe de pădure
  6. Pe platoul de servire, asezăm blatul, în jurul lui montăm un inel de patisserie (daca nu aveți puteți pune inelul detașabil de la forma de copt).
  7. Peste blat punem mousse-ul de fructe, nivelăm și dăm la rece
Jeleul de coacăze
  1. Înmuiem gelatina în 10 linguri de suc,
  2. Punem într-o crăticioară, la foc mic, fructele, restul de suc și zahărul.
  3. Când începe să fiarbă adăugăm gelatina si o incorporam bine in compozitie. o mai lasam un minut pe foc fara sa ajunga la punctul de fierbere.
  4. Luam compozitia de pe foc si o lasăm să se răcoreasca.
  5. Cand a inceput sa se intareasca jeleul, l-am turnat peste tort.
  6. Dăm tortul la frigider până a doua zi, apoi îndepărtăm cu grija inelul din jurul tortului și decorăm după imaginație.

 

Tort cu mousse din fructe de padureTort cu mousse din fructe de padureTort cu mousse din fructe de padureTort cu mousse din fructe de padureTort cu mousse din fructe de padureTort cu mousse din fructe de padureTort cu mousse din fructe de padureTort cu mousse din fructe de padureTort cu mousse din fructe de padureTort cu mousse din fructe de padure

 

 Savoare si bun gust – Tort cu mousse din fructe de padure

[wysija_form id=”2″]

 

© 2015 – 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Prajitură cu visine
Prajitură cu visine

 

Închide