Tort iepuras

Tort iepuras

Iepurasul a devenit in imaginatia copiilor, simbolul Sarbatorilor de Pasti. Pentru a le face o bucurie sa le pregatim un gustos tort  iepuras. Este o reteta simpla cu un rezultat minunat.

Tort iepuras

Tort special pentru Sarbatoarea de Pasti

 

 

Tort iepuras
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 8
Ingrediente:
Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
Crema
  • 150 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 125 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
Decor:
  • 250 g nuca de cocos
  • martipan pentru confectionat urechiusele si boticul iepurasului
Cum preparam:
Blatul:
  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul si mixam albusurile pana se intaresc. Adaugam trepat galbenusurile, vanilia, iar la final faina in care am amestecat praful de copt.
  3. Amestecam usor pana obtinem o compozitie cremoasa fara gogoloașe
  4. Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
  5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
  6. Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, daca pe scobitoare nu ramane aluat si o scoatem curata atunci cand ințepam blatul, putem scoate din cuptor. Blatul este copt.
Crema de unt cu mascarpone:
  1. Untul la temperatura camerei il mixam pana devine cremos. Adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat si mixam din nou pana obtinem o crema fina si pufoasa.
  2. Incorporam treptat mascarponele.
Asamblare tort:
  1. Sectionam blatul pe circumferinta in doua parti.
  2. Punem crema pe blatul care formeaza baza si lipim cele doua jumatati de blat.
  3. Taiem tortul fix la jumatate si asezam fiecare jumatate pe un platou, pe care punem un strat de crema pentru fixare.
  4. Asezam cu partea sectionata in jos.
  5. Cu un cutit decupam forma gatului, de vazut pozele de mai jos.
  6. Din bucata decupata vom forma codita.
  7. La fel precedam si cu a doua jumatate de tort.
  8. Imbracam tortul in crema dupa care presaram nuca de cocos.
  9. Daca nu avem dexteritatea de a confectiona din martipan urechisele le vom confectiona din hartie, iar boticul din crema in care vom pune un pic de colorant alimentar de culoare rosie.
  10. Formam un cuib cu oua rosii si asezam cei doi iepurasi, astfel incat sa avem un decor de Pasti.

 

Pofta buna!

Tort iepurasTort iepurasTort iepurasTort iepurasTort iepurasTort iepurasTort iepurasTort iepuras

Tort iepuras

Tort special pentru Sarbatoarea de Pasti

 

Savoare si bun gust – Tort iepuras 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Mujaddara Libaneza
Mujaddara Libaneza ( Preparat de post – Vegetarian)

Reteta de mujaddara este un preparat gutos din bucataria libaneza, fiind popular in majoritatea tarilor arabe. Este o  mancare ce poate fi servita atat calda, cat si rece....

Închide