Tort Larisa

UN TORT RAFINAT FOARTE GUSTOS
Tort Larisa

Tort Larisa

Este un tort cu blat de cacao, smântână delicată, vișine și nuci. Un tort plin de savoare…..un deliciu.

 

 

Tort Larisa
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 8
Ingrediente:
Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahăr
  • 200 g făină
  • 4 linguri pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură de zahăr pudră pentru cireșe
Crema:
  • 400 g frișcă
  • 200 g smântână (grasă)
  • 150 g zahăr
  • 200g cireșe congelate
  • 80 g nuci
Glazura:
  • 50 g de ciocolată neagră
  • 30 g unt
Cum preparam:
Blatul.
  1. Separăm albușurile de gălbenușuri.
  2. Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm treptat gălbenusurile, vanilia, făina în care am amestecat praful de copt, iar la final cacaoa.
  3. Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe
  4. Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
  5. Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm blatul, putem scoate din cuptor. Blatul este copt.
  6. După coacere lăsăm blatul la răcit timp de 1-2 ore.
  7. Dezghețam cireșele și le lăsăm la curs după care le presărăm cu zahăr pudră.
  8. Nucile le tăiem în bucăți mari.
Preparăm crema.
  1. Mixăm frișcă pănă capătă o densitate solidă, după care adăugăm zahărul și smântâna. Amestecăm ușor.
  2. Tăiem blatul în două părți inegale (partea de jos trebuie să aibă o înălțime de aproximativ 1-1,5 cm).
  3. Partea superioară a blatului se taie în cuburi sau felii cu latura de 2-3 cm.
Asamblare tort.
  1. Așezăm blatul (baza) pe un platou, peste blat nivelăm un strat de cream apoi așezăm cireșe decongelate și nuci (6-7 linguri). Peste cireșe și nuci așezăm cuburi din blatul tăiat, stratul trebuie sa aibă o circumferința mai mica ca și baza. Invelim din nou cu cremă.
  2. Repetăm încă de doua ori, astfel incât vom avea 3 rânduri de cireșe și nuci cu trei straturi de blat tăiat, toate invelite în cremă.
Pregătim glazura pentru decor.
  1. Ciocolată o rupem în bucăți mici și o punem într-o cratiță mică, împreună cu untul și le topim pe bain marie (apa nu trebuie să atingă fundul vasului). Amestecăm până la omogenizare.
  2. Ornăm după imaginația proprie.
  3. Punem prăjitura în frigider timp de 3-4 ore după care putem servi.

Poftă bună!

0203040506070809101112131415161718192021Savoare si bun gust – Tort Larisa

 

 

Autorul acestei retete minunate este Elena – Kamelenta

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Dieta daneza – slabeste 9 kg in 13 zile

    Dieta daneză este o dieta severa cu a alimentatie restrictiva care poate fi reluata la fiecare şase luni fără a destabiliza metabolismul, susţin...

Închide