Tort Love

Un tort deosebit

Un tort deosebit

Este un tort delicios care necesită păstrarea la frigider aproape 8 ore înainte de a fi servit, pentru frăgezirea blatului.
În loc de compot de caise putem folosit orice alte fructe – cireșe, piersici, căpșuni.
În cazul în care compotul este foarte dulce, cantitatea de zahăr din crema ar trebui redusă.


Tort Love
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Dulciuri, Tort
Bucataria: Internationala
Portii: 12
Ingrediente:
Blatul:
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 lingurite zahăr vanilat
  • 200 g de smântână
  • 150 g de lapte
  • 3 linguri cacao
  • 250 g de făină
  • 1 plic praf de copt
Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca (crème a la patisserie ~ 30%),
  • 150 g zahăr pudră
  • compot de caise
Pentru ornare (Opțional):
  • căpșune
  • jeleu de fructe
  • bombonele - decor pentru tort
Cum preparam:
Blatul
  1. Amestecăm ouăle cu zahărul pudră și cel vanilat, apoi adaugăm smântână și amestecăm bine.
  2. Adăugăm laptele condensat și praful de cacao, amestecăm, după care adăugăm praful de copt și făina .
  3. Pentru coacere avem nevoie de o tavă în formă de inimă (diametru adecvat 24-26 cm), din silicon (nu este necesar să o tapetăm).
  4. Turnăm în formă jumatate din aluat și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 20-25 de minute.
  5. Vom coace două blaturi.
Preparăm crema
  1. Tăiem caisele în cubulețe fine.
  2. Batem cu telul frișca împreună cu zahăr , atentie nu o mixăm pănă la îngroșare, adăugăm mascarpone (păstrăm 2-3 linguri de pentru decor) și amestecăm ușor iar apoi adăugăm caisele pe care le încorporăm în cremă.
  3. Blaturile răcite le tăiem în două și le însiropăm cu zeama de pe compotul de caise, pe fiecare blat 5-6 linguri. Blatul nu trebuie să fie foarte suculent.
  4. Împarțim crema încât să ne ajunga să acoperim fiecare blat.
  5. Asamblăm tortul nivelând pe fiecare blat crema, peste care așezăm blatul următor peste care punem cremă și pe următorul blat la fel.
Ornăm dupa propria imaginație.
  1. Pe laturile tortului învelite cu crema presăram decorul pentru tort sau putem orna cu fulgi de migdale.
  2. Pe partea superioara asezam capsunele peste care turnam un jeleu (gelatină) de fructe pe care il pregătim conform instrucțiunilor de pe pliculeț.
  3. Ornam cu mascarpone sau frisca cu ajutorul unui posh.
  4. Tortul este gata.
  5. Îl așezăm în frigider și îl servim după de 6-8 ore.

 

Bon Appetit!

1234567891011121314

Savoare si bun gust – Tort  Love

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP