Tort mascarpone cu capsune

1308133108_92-300x163

Reteta pentru Tort mascarpone cu capsune, este una foarte simpla si usor de realizat. Rezultatul…? un tort  fin si foarte gustos.

 

Tort mascarpone cu capsune
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 10
Ingrediente:
Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
Cremă
  • 300 gr smântână pentru frișcă
  • 350 gr mascarpone
  • 125 ml lapte condensat
  • 500 gr căpșune
  • 3 albușuri
  • 300 gr zahăr pudră
  • 1 plic gelatină (7g)
Cum preparam:
Blatul:
  1. Separăm albușurile de gălbenușuri.
  2. Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm trepat gălbenusurile, vanilia, iar la final făina în care am amestecat praful de copt.
  3. Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe
  4. Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
  5. Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, daca pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm blatul, putem scoate din cuptor. Blatul este copt.
Crema:
  1. Punem separat 100 g căpșune pentru decor, iar restul de 400 g il opărim cu o cană de apă clocotită,
  2. Frișca o batem spumă cu zahărul, adăugăm mascarponele alternând cu laptele condensat și gelatina pe care am dizolvat-o în prealabil în două linguri de apă.
  3. Albușurile le batem spumă și le încorcopăm în crema cu mascarpone.
  4. Amestecăm ușor să nu scoatem tot aerul din albușuri.
Montăm tortul:
  1. Blatul îl împărțim în două, îl vom secționa din grosime și după preferință îl putem însiropa cu apă amestecată cu sirop (de capșuni sau fructe).
  2. Tortul va fi delicios și dacă blatul nu va fi însiropat.
  3. Vom proceda după propriu gust, nu este o regula strictă.
  4. Peste prima foaie de blat punem capșunele opărite, iar deasupra punem o treime din crema mascarpone cu frică.
  5. Nivelam crema, iar deasupra punem cea de-a doua foaie de blat apoi îmbrăcăm tortul cu crema ramasă.
  6. Ornăm cu fructele proaspete de căpșune si fulgii de migdale.
  7. Lăsăm la rece 3-4 ore înainte de a servi.

 

Poftă bună!

 

1.2  1.3  1.44.5  4.4  tort capsunicapsuni  tort capsuni  Tort marscapone

 

Savoare si bun gust – Tort mascarpone cu capsune

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
salata de spanac
Salata de spanac

Beneficiile spanacului se datorează multitudinii de nutrienţi pe care îi conţine: minerale, vitamine, inclusiv potasiu, mangan, zinc, magneziu, fier şi calciu. Cea mai bună soluţie...

Închide