Tort Miracol

tort miraj

 

 

Tort ,,Miracol"

Tort Miracol

Este un tort destul care pare a fi greu de facut, dar nu este deloc asa, cu putina atentie si indemanare vom avea parte de un  rezultatul final merita efortul!

Este o combinație miraculoasă de gusturi și culori. Merită să-l încercați, vă ve-ți surprinde în mod plăcut familia și musafirii.

 

Tort ,,Miracol"
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 12
Ingrediente:
Blat:
  • 250 g de făină
  • 150 g de ulei
  • 50 g de zahăr pudră
  • 3 galbenușuri de ou
  • 1 praf de copt
Umplutura:
  • 6-8 banane mici
  • 150 g ananas din conserva
  • 2 plicuri jeleu de lămâie (400 ml)
Crema:
  • 400 de grame frișca vegetală
  • 150 g de brânză de vaci. Brânză trebuie să fie cremoasă și moale
  • 60 g de zahăr pudră
  • 10 g de zahăr vanilat
Bezea:
  • 3 albușuri ou
  • 120 g de zahăr pudră
  • 10 g de amidon (faină)
  • 50 g de ciocolată neagra
Cum preparam:
Blatul
  1. Făina o amestecăm cu praful de copt, se adaugă untul.
  2. Mixăm într-un blender până se face firimituri.
  3. Adaugăm zahărul pudră, și amestecăm.
  4. Se adaugă gălbenușurile și frământăm bine aluatul.
  5. Formăm o minge pe care cu sucitorul o transformăm într-o foaie.
  6. Tapetăm cu hârtie de copt ( două benzi late de hârtie pentru a ne ajuta să scoatem tortul la final din forma) o formă termoizolantă, forma mea este dimensiunea 25 cu 25 cm. Putem utiliza o forma de tort detașabilă.
  7. Aluatul se pune în formă, într-un strat neted îl lasăm în frigider la odihna timp de 10-20 de minute sau mai mult.
  8. Apoi îl punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem timp de 15-20 de minute sau până când aluatul prinde culoarea aurie.
  9. Lasăm la răcit.
Preparăm bezeaua.
  1. Topim ciocolata, eu am topit-o în cuptorul cu microunde.
  2. Mixăm bine de tot cele 3 albușri și adăugăm treptat zahărul pudră, amestecăm timp de 7-15 minute.
  3. Adăugăm amidonul (faina), amestecăm ușor, apoi turnăm ciocolata puțin câte puțin și amestecăm cu mișcări ușoare să nu scoatem aerul din bezea, altfel riscăm să se taie.
  4. Tapetam o tava cu hârtie de copt pe care vom desena un pătrat identic cu forma și dimensiunea blatului.
  5. Distribuim în interiorul pătratului ( bezeaua trebuie să aiba aceași dimensiune cu blatul) pe hârtie, bezeaua, netezim ușor.
  6. O punem la copt la foc mic deoarece ea trebuie să se usuce, la foc mare se arde imediat.
  7. Punem tava în cuptorul preincalzit la 120 grade, timp de o ora pentru a se usca.
  8. Când s-a uscat bine, scoatem bezeaua din cuptor si o lăsăm să se răcească.
Jeleul
  1. Diluam (preparăm) jeleu în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, două pachete, fiecare cu 400 ml de lichid.
  2. Punem jeleul în frigider până se ingroașă în proportie de 50%, nu de tot.
  3. Punem bananele de pe tort. Am cautat banane foarte mici, și le-am pus în întregime. Dacă avem banane standard, le tăiem în jumatate pe lungime și le așezăm tăiate cu intervale între ele pentru a putea pune și bucățile de ananas.
  4. Când jeleul s-a îngrosat puțin îl turnăm în forma cu prăjitura căt să acoperim bananele în întregime, nu mai mult.
  5. Punem tot preparatul în frigier și lăsăm la rece până jeleul are o consistența tare.
Pregătim crema.
  1. Mixăm frișcă până se îngroașă și treptat adăugăm zaharul pudra si zaharul vanilat.
  2. Adaugăm brânză de vaci pe care am mixat-o înainte, putin, pentru a avea o consistență fină, amestecam ușor până se încorporeaza bine în frișcă.
  3. Punem crema peste jeleul bine întărit și netezim ușor.
  4. Punem cu mare grijă bezeaua (fiind foarte delicată) peste cremă, apăsăm ușor, apoi punem în frigider timp de câteva ore, sau, de preferință peste noapte.
  5. Punem prăjitura pe un platou mare sau tăiem direct în formă. Bezeaua se va rupe la tăiere, acest lucru este normal.

 

01020304050607 08091011121314

15 16171819 20

 

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Ghimbir murat
Ghimbir murat

Nu este nici un secret faptul ca ghimbirul este cea mai sanatoasa si mai utila radacina pentru organism. Pe langa faptul ca utilizarea sa accelereaza...

Închide