Tort Mirela

Tort "Mirela"

Tort „Mirela”

Cireșe, migdale, cacao – o combinație interesantă!
Tortul se dovedește a fi foarte suculent și delicat cu gusturi ce se combină armonios.

Dacă folosim cireșe congelate, este necesar să le dezghețăm și să scurgem tot lichidul.
În loc de migdale putem folosi nuci sau alune de padure, dupa gust.

 

Tort Mirela
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Dulciuri, Tort
Bucataria: Internationala
Portii: 8
Ingrediente:
Aluat
  • 5 oua
  • 200 g zahăr
  • 200 g de frișcă
  • 20 g de cacao
  • 1 praf de copt
  • 200-250 g de făină
Crema
  • 700 g de frișcă
  • 150 g zahăr
  • 300 g cireșe
  • 100 g migdale
Cum preparam:
Preparăm aluatul.
  1. Mixăm ouale cu zaharul, adăugăm smântână și amestecăm ușor.
  2. După ce am încorporat bine frișca dăugăm praful de copt, făină și amestecăm ușor.
  3. Împărțim aluatul în două părți.
  4. Într-o parte adaugăm cacao, amestecăm ușor.
  5. Aluatul cu cacao îl punem într-o forma (am folosit un diametru de 24 cm) tapetată cu hârtie de copt sau îmbrăcată în unt și făină.
  6. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
  7. La fel procedăm și cu aluatul alb, îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau îmbrăcată în unt și făină (am folosit un diametru de 24 cm).
  8. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
  9. Blatul de tort alb îl tăiem orizontal în două părți (partea de jos va fi baza de tort).
  10. Jumătatea blatului (partea de sus) o tăiem în cubulețe mici.
  11. Blatul de cacao îl tăiem pe tot în cuburi mici.
Pregătim crema.
  1. Cireșele fără sâmburi le tăiem în două părți.
  2. Migdalele (nucile) le zdrobim (tocăm foarte fin).
  3. Frișca o mixăm cu zahărul după care adăugăm migdale, amestecăm ușor apoi adăugăm cireșele, amestecăm.
  4. Pe blatul alb pregătit pentru a fi baza tortului punem un stat (nu foarte gros) de cremă, netezim.
  5. Cubulețele făcute din cele două blaturi le înmuiem în cremă, după care le așezăm sub forma unei cupole peste baza tortului.
  6. Crema rămasă o netezim deasupra tortului.
  7. Odata asamblat tortul, îl punem în frigider timp de 7-8 ore.
  8. Cănd servim putem turna deasupra toping de ciocolata.

 

Poftă bună!

345678910111214161718

Savoare si bun gust – Tort „Mirela”

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP