Tort Musuroi

Tort musuroi
Tort musuroi

Un tort exceptional, o reteta simpla usor de facut

Acest tort este deosebit prin forma și gustul său delicat. Este un tort ce va fi pe placul familiei și a musafirilor, este usor de facut cu ingrediente aflate la îndemână. 


Tort Musuroi
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Internationala
Portii: 10
Ingrediente:
Tort:
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 120 g zahăr
  • 20 g de cacao
  • 100 g făină
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 300 ml friscă
  • 100 g de zahăr pudră (sau zahar)
  • 50 g migdale
  • 250 g cireșe ( pot fi și congelate)
  • 50 g de ciocolată
Cum preparam:
Se prepară aluatul.
  1. Amestecăm făina, praful de copt și cacao. Adăugăm uleiul și zahărul si amestecăm.
  2. Într-un bol cu telul batem ouăle, după care le adăugăm în amestecul de făină si zahăr. Amestecam ușor.
  3. Într-o tavă tapetată cu hărtie de copt (am folosit o tavă de dimensiunea 30 x 35 cm) turnăm aluatul, netezim uniform, după care introducem tava în cuptorul preâncălzit la 180 de grade și coacem timp de 15-20 de minute.
  4. Cănd blatul este copt îl scoatem din cuptor si-l lăsăsm să se răcească.
  5. Din blat tăiem un cerc folosind o matriță sau un bol cu o capacitate de aproximativ 1,2 litri. Acest cerc va fi baza tortului.
  6. Tapetăm un bol din sticlă cu folie alimentară și din restul de blat tăiem fâșii cu care capitonăm bolul apasând ușor astfel încât blatul să ia forma bolului.
Pregătim crema.
  1. Pisăm migdalele, tocăm ciocolata în cubulețe mici și preparăm frișca.
  2. Când frisca este aprope gata, adăugăm zahărul pudră și mai mixăm cat să încorporăm zahărul. Trebuie sa obținem o frișca cu o consistență solidă în care adăugăm ciocolata, migdalele și cireșele, amestecăm ușor.
  3. Dacă folosim cireșe congelate, le vom scurge bine de zeamă.
  4. Turnăm crema în bolul pregătit și acoperim cu cercul decupat din blat.
  5. Punem tortul în frigider (nu congelator) timp de 6-8 ore.
  6. Înainte de servire, răsturnăm bolul pe o tavă de servire, tortul va ieși ușor ajuntându-ne de folia cu care am tapetat bolul.
  7. Ornăm tortul după propria imaginație.

 

Poftă bună!

12345678910111213141516 1

 

Savoare si bun gust – Tort Mușuroi

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP