Tort rulada cu aroma de portocale

Tort rulada cu aroma de portocale
Tort rulada cu aroma de portocale

Tort rulada cu aroma de portocale

Un tort rafinat cu o textura fina. O retetea ce merita pe deplin incercata.

 

Tort rulada cu aroma de portocale
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Ingrediente:
Blat:
  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 100 g făină
  • 20 g de cacao
  • 1 pachet de zahăr vanilat (10 g)
  • 1 plic praf de copt
Sirop:
  • 50 g zahar + 50 g apa
Crema:
  • 250 ml suc de citrice (2portocale, 1 lamaie)
  • 180 g zahăr
  • 150 g de unt
  • 2 oua
  • 30 g amidon (făină)
Glazura:
  • 150 g de ciocolată
  • 50 g de unt
Cum preparam:
Blatul
  1. Mixăm ouăle iar zahărul îl adăugăm treptat. Mixăm 7-15 minute, sau mai mult, în funcție de mixer. Preparatul ar trebui să crească în mod semnificativ în volum și consistență.
  2. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt iar la urmă cacaoa. Amestecăm ușor de jos in sus sâși încorporăm bine toate ingredientele. Într-o tavă ( 38x30 cm) pe care am tapetat-o cu hârtie de copt, turnăm compoziția și o introducem în cuptorul preîncălzit la 200 C și coacem timp de 20-25 minute.
  3. După coacere scoatem blatul din tavă și îl așezăm pe un prosop de bucătărie umed.
Preparăm crema.
  1. Pe o răzătoare fină dăm portocalele și lămâia , fără să afecta stratul de culoare alba, avem nevoie de coajă răzălită fin.
  2. După ce am lăsat fără coaja portocalele și lămâia le stoarcem, avem nevoie de 250 ml de suc.
  3. Amestecăm bine sucul și coaja citricelor cu cele 2 ouă și lasăm timp de 5-10 minute pentru a obtine o aroma cât mai puternică.
  4. După cele 10 minute strecurăm amestecul printr-o sită fină și-l turnăm într-o cratiță cu fund gros, dăugăm zahărul, amidonul, se amestecă bine amestecati.
  5. Punem cratița pe foc și fierbem la foc mic până se îngroașă, când crema devine destul de groasă o luăm de pe foc și o lăsăm să se răceasca.
  6. Mixăm untul, pe care l-am ținut la temperatura camerei 1-2 ore, până când devine pufos.
  7. Când untul devine pufos începem să adăugăm treptat crema de portocale răcită, mixăm să încorporăm bine crema.
Prepărăm siropul
  1. zahăr se toarnă în apa fierbinte, amestecăm bine, să lăsăm să se răcească complet, după care însiropăm blatul.
  2. Peste blatul însiropat așezăm crema, netezim uniform iar marginea îndepărtată a stratului inspre care rulăm așezăm un strat de cremă mai subțire.
  3. Cu ajutorul prosopului de bucătărie rulăm ușor, dacă crapă puțin nu vă speriați glazura va acoperi toate imperfecțiunile.
  4. Punem prăjitura în frigider timp de 1-2 ore, pentru a se întări astfel își va menține forma.
Glazura.
  1. Ciocolata o rupem în bucăți mici, adăugăm cuburile de unt si le topim împreună pe baie de aburi.
  2. Cu o spatula imbrăcăm rulada în glazură.
  3. O decorum după propriul nostru gust, eu am folosit migdale, afine, marmeladă și felii de portocală.
  4. Punem în frigider timp de 3-4 ore după care putem servi delicioasa ruladă cu aroma de portocale.

 

 

Poftă bună!

0102030405060708091011121314151617

Savoare si bun gust – Tort rulada cu aroma de portocale

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
salata cu ficat de pui
Salata cu ficat de pui

  Imi plac foarte mult ficateii de pui in diverse combinatii, insa salata cu ficatei detine locul intai. Este o reteta simpla foarte usor de...

Închide