Tort Sticla sparta

Tort sticla sparta
Tort sticla sparta

Un deliciu usor de facut

Reteta tortului „Sticla sparta” este foarte simplă, un tort plin de culoare, preparat fără coacere.

Un tort cremă, din jeleu , biscuiți și fructe. Eu am folosit piersici dar se  poate folosi orice alt fruct.


Tort Sticla sparta
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Dulciuri, Tort, Prajituri
Bucataria: Internationala
Portii: 12
Ingrediente:
  • 500 g smântână pentru frisca (crème a la patisserie ~ 30%),
  • 200 g piersici din conservă
  • 100 g biscuiți
  • 100 g zahăr
  • 2 pachete jeleu de fructe
  • 1 pachet de zahăr vanilat (10 g)
  • 1 pachet de gelatină (10 g)
Cum preparam:
  1. Preparăm 2 tipuri de jeleu conform cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  2. Folosim doua boluri pentru fiecare culoare de jeleu câte unul. După ce am preparat jeleurile le punem în frigider timp de câteva ore până se întăresc bine.
  3. În 100 ml de apă turnăm gelatina și o lasăm să se umfle timp de 10 minute (sau timpul indicat pe ambalaj), apoi o punem la foc mic, mai indicat ar fi sa o topim pe o baie de aburi. Nu lăsăm gelatina să fiarbă, o încălzim până la punctul de fierbere amestecând bine de tot astfel încât să se dizolve complet. O luăm de pe foc și o lasăm să se răcească .
  4. Tăiem piersicile în bucati mari, la fel și biscuiți biscuiți îi rupem în bucăți măricele.
  5. Scoatem jeleul din friginer și scufundăm bolul în apă fierbinte timp de 20-30 de secunde pentru a se desprinde ușor, iar apoi îl răsturnăm pe placa de lucru și îl tăiem în bucăți mari .
  6. Într-un castron mare de sticlă pregătim crema, mixăm smântâna cu zahărul și zahărul vanilat.
  7. Când zahărul este topit turnăm gelatina răcită și mixăm în continuare până am încorporat-o bine în crema de smântână.
  8. Adaugăm piersicile, biscuiți și cuburile de jeleu (le separăm ușor unul de celălalt), amestecăm ușor cu o lingură astfel încât să amestecăm culorile, dorim ca prăjitura sa aibe un aspect de sticlă spartă.
  9. Avem grijă ca biscuiți să plutească la suprafață și îi fixăm unul lângă altul astfel încât să formeze un fel de capac.
  10. Punem prăjitura în frigider să se intărească timp de aproximativ 4-5 ore.
  11. Odată întărită prăjitura, scoatem bolul din frigider și îl scufundăm în apă fierbinte 20-30 de secunde sa se desprindă ușor din castron.
  12. Deasupra castronului așezăm platoul si răsturnăm, astfel scoatem tortul din castron așezându-l direct pe platou.
  13. Putem orna dupa bunul nostru gust, insa Tortul Sticla sparta este foarte aspectos si neornat, este luminos și plin de culoare.

Tortul Sticla sparta este gata, taie o felie si simte gustul fin si delicat plin de savoare.

Poftă bună!

0102040506070809101112

Savoare si bun gust – Tort Sticla sparta

 

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP