Tort Vis de vara

Vis de vara
Vis de vara

Un tort delicios plin de savoare

Vis de vara este un tort delicat cu un gust fin si rafinat. Combinatia de arome a fructelor proapete, vanilia, ciocolata si crema fina de mascarpone face din aceasta prajitura un adevarat vis.

 

Tort Vis de vara
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Aceasta reteta minunata apartine talentatei Elena - Edimdoma
Autor:
Categoria: Dulciuri, Tort
Bucataria: Internationala
Portii: 10
Ingrediente:
Blatul:
  • 8 ouă
  • 300 g zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • praf de sare
  • 150 g făină
  • 80 g amidon
  • o lingura pudră de cacao
Crema:
  • 300 g zmeură proaspătă sau 400 g de zmeura înghețată
  • 200 ml de frișcă
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 250 g mascarpone
  • 1 albus de ou
  • 2 pliculețe de gelatină
Pentru glazura:
  • 2 plicuri jeleu culoarea rosie
  • Pentru a decora:
  • 100 g de ciocolată albă
  • 100 g de migdale
Cum preparam:
Blatul
  1. Batem gălbenușuri cu 8 linguri de apă caldă, zahăr și zahărul vanilat până se dizolvă zahărul.
  2. Albușurile le mixăm până obținem o spumă solidă și apoi adăugăm peste gălbenușurile. Amestecăm ușor după care adăugăm faina, sarea și amidonul. Amestecăm ușor.
  3. Împartim aluatul de blat în 3 parți, o parte o așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt într-un start subtite de 1 cm, coacem în cuptorul preîncălzit la 225 C timp de 10-12 minute (pana se rumeneste).
  4. Cu a doua parte de aluat procedăm la fel. Astfel vom obține doua blaturi subțiri.
  5. În cea de a treia parte de aluat amestecăm cacaoa și o punem în tava pe care am tapetat-o cu hârtie de copt și pe care am desenat un cerc cu diametru bolului în care vom monta totul. Coacem la fel ca pe celelalte doua blaturi.
  6. Din blaturile albe tăiem un cerc mic care va fi partea de sus al tortului și un cerc mare care va fi baza tortului.
  7. Restul blaturilor albe le vom tăia în triunghiuri lungi.
  8. Căptușim cu folie alimentară un bol de stilă cu fundul rotund. Căptușim bolul cu blatul. Așezăm cercul mic după care fâșiile dreptunghilare ale caror capete le suprapunem un pic astfel încât să obținem un înveliș compact.
Preparam crema
  1. Înmuiem gelatina în 6 linguri de apă să se dizolve și o preparăm conform instrucțiunilor de pe plic.
  2. Împărțim zmeura în 3 părți. O parte de zmeură o trecem printr-o sită și o amestecăm cu jumătate din gelatina pregătită.
  3. Mixăm frișca cu 2 linguri de zahăr pudră după care o amestecăm cu gelatină în care am pus zmeură, amestecăm ușor și o lăsăm în frigider să se întărească.
  4. Cea de a doua parte de zmeură o presăm ușor cu o furculiță și o amestecăm cu restul de gelatina, o dăm la rece.
  5. Mixăm mascarpone cu o lingură de zahăr pudră până obținem o cremă fină.
  6. Mixăm și albușul de ou cu o lingură de zahăr pudră, pănă devine spumos, după care îl încorporăm în mascarpone iar apoi punem crema în frigider.
Asamblăm tortul:
  1. Avem bolul tapetat cu blat, primul strat de cremă va fi frișca de culoare roz pe care o vom întinde pănă la mijlocul bolului, lăsănd în mijloc o adâncitură unde vom așeza zmeura zdobită și amestecată cu gelatina.
  2. Avem tortul umplut până la mijloc. Acum vom pune capacul din blatul maro. Îl vom tăia un pic mai mare astfel încât să închidem ermetic prima parte umplută cu cremă de friscă.
  3. Peste blatul maro punem o parte din crema de mascarpone, presărăm a treia parte de zmeura (cea rămasă întreagă), peste care așezăm restul de cremă mascarpone.
  4. Punem capacul din blatul alb si presăm ușor.
  5. Acoperim cu folia alimentară și punem o mica greutate (un capac, o tigaie…)
  6. Punem tortul în frigider si-l lasăm peste noapte.
  7. Cu ajutorul foliei ne va fi ușor să răsturnăm tortul pe platou.
  8. Preparam jeleul roșu în conformitate cu instrucțiunile de pe plic, dar vom adăuga 200 ml de apă în loc de 250 ml.
  9. Apa putem să o înlocuim cu suc de zmeură. Odată preparat jeleul îl întindem rapid peste tort deoarece se întărește foarte repede.
  10. Ciocolata albă și migdale opărite le tăiem în bucăți mici și le lipim la baza tortului.
  11. Am topit puțină ciocolată și cu ajutorul unui pos trasat câteva liniuțe.
  12. Tortul nostru delicios este gata! Putem orga după propria imaginație.

 

 

Tortul Vis de vara este gata, taie o felie si simtei gustul fin si delicat plin de savoare.

Poftă bună!

 

1  23  4  56  78  910  1112  1415  17

Savoare si bun gust – Tort  Vis de vară

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP