Category : Utile in bucatarie

10 posts

Ouăle trebuie spălate întotdeauna înainte de a le sparge pentru a nu introduce posibilele bacterii prezente pe coajă? – Pâlnia te ajută să separi albuşul de gălbenuş? Dacă vreţi să separaţi gălbenuşul crud de albuş pentru a le bate, puneţi oul crud în pâlnie, iar albuşul se va scurge în recipient (sau puteţi achiziţiona un …
  De multe ori intalnim termeni din tehnica culinara, care ne pun in incurcatura. Desi le folosim in mod curent nu le cunoastem denumirea.
Sfaturi utile in bucatarie
Uleiul dintr-o tigaie s-a aprins. O cârpă de bucătărie umedă poate stinge cu succes o tigaie care a luat foc.   Un instructor de pompieri, purtand un costum de protectie, arunca apa pe focul produs de arderea grasimii, de la o distanta de circa trei metri.
reguli pentru siguranta alimentara
  Milioane de oameni din toata lumea se imbolnavesc anual din cauza mancarurilor pe care le consuma. Mancaruri care desi nu sunt expirate si arata bine sunt gazde primitoare pentru bacterii periculoase ce duc la probleme de sanatate grave. Nimic nu iti poate garanta sigurata 100% in fata unor astfel de dusmani, dar riscurile pot …
Sfaturi utile
1. Ce creveti sa alegi pentru a fi cat mai proaspeti Crevetii pe care ii gasesti la unele supermarketuri stand pe paturi de gheata sunt de fapt mai putin proaspeti decat cei congelati, desi multi cred invers. Si asta deoarece, pentru a-i conserva pe parcursul transportarii, cei mai multi comercianti ii congeleaza la scurt timp …
Pestele, aliment sanatos
     Specialiștii considera că peștele este o parte foarte importanta a unei diete sanatoase.  Peștele și fructele de mare sunt importante pentru sănătate, întrucât conțin un lanț lung de grasimi omega-3 și sunt bogate în substanțe nutritive cum ar fi vitamina D si seleniu, au un conținut ridicat de proteine și scazut în grasimi …
Carnea de pui, Recomandări și sfaturi
  Conform statisticilor, cea mai consumată carne la nivel mondial este carnea de pui. Calitățile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe lângă cele dietetice (puiul este supranumit si campion la categoria alimentelor pentru slăbit cu doar 100 cal/ 100 gr. carne crudă), gama variată de combinații în care poate fi preparată …
cum sa procedam
  1. Sigur ca e greu sa vedem cum se fierbe un ou in interior, insa in timp s-au dezvoltat metode care acum sunt destul de sigure. Astfel, daca un ou se pun in apa clocotita, apoi se reduce focul usor, un ou va ajunge astfel: Fiert usor, foarte zemos – 6 minute. Fiert mediu, …
PAGE TOP