Vinete umplute

Vinete umplute - preparat de post
Vinete umplute - preparat de post

Un preparat gustos usor de facut

In general, postul ne ofera beneficii numeroase ce țin atât de sănătatea corpului, cât și de latura noastră spirituala. Aplicat greșit, postul poate prezenta însa tot atâtea riscuri.
Trebuie să avem o alimentație echilibrată și variată, astfel încât să oferim organismului întreg aportul de vitamite de care are nevoie.

 

 

Vinete umplute
 
Ingrediente:
  • 4 vinete mari
  • 4 cepe
  • 4 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 5 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca orez
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
Cum preparam:
  1. Taiem vinetele în jumătăți, pe lungime, scoatem o parte din miez și le oparim în apa clocotită cu putină sare timp de 20 minute, apoi le scoatem și le așezăm într-o tava termoizolantă.
  2. Între timp, preparăm umplutura astfel: călim ceapa într-o cratită, adăugăm ardeii, apoi miezul de la vinete, morcovul ras și usturoiul.
  3. Lăsăm să scadă și adăugăm orezul și puțină apă.
  4. Înăbușim bine și cu orezul, apoi adăugăm roșiile decojite și taiate cubulețe.
  5. Lăsăm să scadă bine și adăugăm verdeața, piper și sare după gust.
  6. Cu această compoziție umplem vinetele și dacă mai rămâne compoziție putem umple și vreo 2 ardei grași tăiați în jumătăți.
  7. Turnăm deasupra sos de roșii și dăm tava la cuptor.
  8. Optional daca nu dorim aperitiv de post: Când mâncarea este aproape gata putem adăuga deasupra cascaval sau brânză rasa și mai lăsăm 5 minute la cuptor sau putem servi cu smântână deasupra.

Pofta bună!

1234

 

 

 

Savoare si bun gust – Vinete umplute – Aperitiv de post

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Charlota cu nectarine
Sarlota cu nectarine

  Sarlota cu nectarine este o prajitura rafinata cu o aroma deosebita. Combinatia de arome de vanilie si nectarina proaspata, o face irezistibila.  

Închide