Aluat umplut cu sunca si legume, este o reteta simplificata de tarta. Este un preparat delicios pe care il putem servi drept aperitiv rece sau cald.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 100 g unt
- 100 g iaurt
- 300 g șuncă
- 1 ardei gras
- 2 fire de ceapa verde
- 2 ouă
- ulei
- pătrunjel proaspăt
- sare,piper
- 50 g parmezan
Cum preparam:
- Frecăm untul cu un praf de sare și cu ouăle. Adaugăm iaurtul și presarăm făina.
- Frământăm ușor și cand aluatul este gata îl dăm la rece.
- Punem la încins 2 linguri de ulei și prăjim ceapa ardeiul tocate mărunt.
- Adăugăm șunca tăiată cubulețe și pătrunjelul tocat. Presarăm piper și oprim focul.
- Întindem aluatul și îl tăiem de mărimea formelor.
- Ungem formele cu unt și asezăm foile de aluat.
- Punem umplutura în fiecare formă și coacem 30 minute la foc moderat.
- Inainte de a fi coapte le scoatem din cuptor presaram deasupra parmezanul si le mai lasam in cuptor cca 1 minut.
- Asezonam cu patrunjel verde tocat
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Aluat umplut cu sunca si legume
Please follow and like us: