
Pancakes, clatite americane sau clatite pufoase…cu toti le cunoastem. Si cum americanilor nu le place sa zaboveasca prea mult in bucatarie, este clar ca se fac usor si repede. Spre deosebire de clatitele noastre clasice, clatitele americane sunt mai mici in diametru si mult mai pufoase.
Clatitele americane le putem asezona cu fructe, dulceata sau gem, ciocolata sau miere de albine.
Le putem servi ca mic dejun sau ca un desert delicios.
American Pancakes (Clatite americane)

Autor: Florentina-Mirela
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 300 g faina alba
- 500 ml sana
- 50 g unt
- 3 liguri de zahar tos
- 2 oua
- 1 praf de copt
- 1 lingurita de bicarbonat
- un varf de cutit de sare
Cum preparam:
- Topim untul si il lasam sa se raceasca.
- Intr-un bol punem faina, praful de copt, bicarbonatul, zaharul si sarea pe care le amestecam.
- peste faina adaugam sana, ouale si untul topit si racit.
- cu o lingura de lemn sau paleta amestecam ingredientele usor astfel incat aluatul sa ramana pufos. daca raman cateva gogoloase... nu se intampla nimic.
- Aluatul obtinut va fi mai mai pufos si mai gros decat cel pentru clatitele traditionale.
- Asezam pe plita o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga, doar pentru prima data punem cativa stopi de ulei pe care il uniformizam pe toata suprafata tigaii.
- Cu un polonic turnam aluat de clatite in mijlocul tigaii si ii dam forma rotunda.
- Cand clatita face niste basicute o intoarcem pe partea cealata. Niciodata nu o intoarcem de mai multe ori.
- Dupa prima clatita nu mai ungem cu ulei tigaia, clatitele se rumenesc frumos pe ambele parti si cu o paleta le desprindem foarte usor din tigaie.
- le servim calde sau reci, dupa gust le pudram sau nu cu zahar si le umplem cum poftim.
Pofta buna!

Savoare si bun gust – American Pancakes (Clatite americane)
Please follow and like us: