Ardeiul iute este benefic pentru sanatate, ameliorează inflamaţiile si durerea, imbunatateste sanatatea cardiovasculara si digestia, intareste imunitatea, previne ulcerul, diabetul de tip 2 si cancerul de prostata, ajuta in procesul de slabire.
Toate aceste beneficii le putem obtine prin consumarea ardeiului iute sub forma de boia, proaspat sau conservat. Ardeii ii putem conserva intregi sau tocati asa cum am vazut ca ii facea ieri mama.
Este un adevarat deliciu un ardei iute alaturi de o ciorba traditionala.
Ardei iute in otet
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Conserve
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g ardei iute
- 1 litru otet
- sare neiodata
- zahar brun
Cum preparam:
- Spalam ardeii in apa rece apoi ii taiem rondele.
- Intr-o cratita punem otetul la fiert.
- In borcanele curate asezam ardeiul iute fara sa-l presam deoarece ne dorim sa abem si zeama care este excelenta pentru acrit ciorba sau de adaugat intr-o tocanita sau gulas.
- in fiecare borcanel punem o lingurita mica de sare si una de zahar.
- Cand otetul da in clocot il turnam peste ardei in borcane.
- Daca nu avem otet indeajuns sa umplem toate borcanele punem mai mult otet.
- Infiletam capacele la borcane si le asezam la cald de azi pe maine.
- Iarna ne vom bucura de un ardei iute murat, ca la mama acasa.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Ardei iute in otet
Please follow and like us: