Nu este bucătărie in lumea asta în care să nu se regăsească o rețetă de aripioare.
Un deliciu apreciat atât de copii cat și de noi cei maturi. Astăzi vom pregăti aripioare dulci- crocante cu o garnitură de cartofi piure.
Aripioare cu crusta de miere
Autor: Tina
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 8 aripi de pui
- 50 ml ulei
- 5 linguri vin roșu
- 75 g miere
- 3 linguri suc de roșii
- Piper, sare, boia iute
- ****Pentru piure****
- 5 cartofi mari
- 100 ml lapte
- 50g unt, sare
Cum preparam:
- Într-un castron, amestecăm vinul cu mierea, sucul de roșii, 50 g ulei, piperul, boia și sare după gust. Spelăm aripioarele de pui și le puem la macerat în amestec. Punem castronul în frigider timp de 30 de minute.
- În acest timp, curățăm cartofii, îi taiem în sferturi și îi fierbem cam 20 de minute, în apă ușor sărată. Scurgem cartofii fierți, îi zdrobim și îi amestecam cu unt, cu laptele cald și sare după gust, eu pun si un strop de apă mineral, face piureul mai pufos.
- După ce am lăsat la macerat aripioarele le așezam într-o tavă, le stropim cu puțină marinată și le coacem la foc mijlociu, până se rumenesc.
- Le servim calde, cu piureul de cartofi.
Poftă buna!
Savoare si bun gust – Aripioare cu crusta de miere
Please follow and like us: