Este o reteta simpla usor de facut, iar acest blat il recomand pentru orice tort delicios cu diverse creme si arome. Putem portiona cu succes acest blat in 3-4 parti pentru a obtine un tort inalt. Deasemenea in compozitia blatului putem pune si arome, vanilie, rom, migdale.
Secretul blatului este ca ingredientele folosite sa fie la temperatura camerei, iar atunci cand incorporam faina sa o facem cu mare grija sa nu scoatem aerul din compozitie.
Ingrediente:
- 8 oua ( marime M)
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 1 praf de sare (un varf de cutit)
- 1 praf de copt (optional)
Cum preparam:
- Separam albusurile de galbenusuri .
- Albusurile le punem in bolul unui mixer si le mixam la inceput la o treapta mica dupa care le o treapta mare.
- Cand albusurile au devenit o spuma tare reducem din viteza de mixare si adaugam zaharul lingura cu lingura, continuad sa mixam pana avem o spuma care nu cade din vas daca o rasturnam cu fundul in sus. Adaugam peste albusuri, galbenusurile si amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
- Adaugam apoi, faina cernuta cu praful de copt si sarea si amestecam usor pana incorporam bine faina si am obtinut o compozitie omogena si cremoasa.
- Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt ( am folosit o forma cu diametrul de 23), pe care am uns-o cu un pic de unt sau ulei.
- Introducem forma in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 25 - 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
- Lasam blatul sa se raceasca la temperatura camerei.
- Acest blat poate fi impartit in trei parti egale.
Savoare si bun gust – Blat simplu de tort
Please follow and like us: