O ciorbică pe gustul tuturor, ușor de făcut, fără calorii multe și foarte savuroasă.
Carnea de curcan este sănătoasă, are puţine calorii, o găsim ca şi recomandare în mai toate dietele, este potrivită în alimentaţia persoanelor cu probleme de sănătate şi este în acelaşi timp recomandată şi în alimentaţia copiillor după primele luni de viaţă.
Bors de curcan
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Supe / Ciorbe
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 2 Aripi de curcan cu os,
- 1 ceapa galbena medie
- ½ telina
- 2 morcovi
- 1 ardei kapia
- bors (500 ml)
- ½ l bulion
- leustean verde
- sare si piper
Cum preparam:
- Punem aripile de curcan in oala impreuna cu cei 3 litri de apa si o lingura de sare.
- Fierbem la foc domol aproximativ 40 minute sau pana cand carnea este fiarta.
- Spuma formata in timpul fierberii o adunam din cand in cand pana supa devine limpede iar spuma nu se mai formeaza.
- Cand carnea este fiarta o scoatem din oala si adaugam legumele.
- Adaugam sucul de rosii.
- Lasam la fiert inca 20 de minute pana cand legumele sunt fierte.
- Intre timp curatam carnea de pe os si de pielita, apoi o taiem in bucati potrivite dupa care o punem inapoi in oala cu ciorba.
- Daca supa a scazut mult, mai completam cu apa fierbinte.
- Inainte de a lua oala de pe foc adaugam borsul si leusteanul tocat marunt, potrivim gustul cu sare si piper.
- Servim fierbinte cu smantana si ardei iute.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Bors de curcan
Please follow and like us: