O reteta simpla si sanatoasa. Servita cu putina smantana nu vom simti lipsa carnii, iar gustul fin al legumelor ne va desfata papilele gustative.
Ingrediente:
- 2 Morcov
- 1 Pătrunjel rădăcină
- ½ țelină
- 2 cartofi
- 1 dovlecei
- 2 ardei gras multicolor
- 1 legătură ceapă verde
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 3-4 roşii
- ½ legătură mărar
- ½ pătrunjel (legătură)
- ½ legătură leuştean
- 1 ceașcă borș
- sare- după gust
Cum preparam:
- Punem la fiert 1,5 litri apă cu puţină sare. Curăţam şi spălăm legumele.
- Tăiem rădăcinoasele şi dovleceii în cubuleţe, ardeii în fâşii înguste, cartofii în cuburi, iar ceapa şi verdeaţa mărunt.
- Într-o oală de 3 litri, turnăm uleiul şi înăbuşim legumele adăugându-le în următoarea ordine: morcovii, pătrunjelul, ţelina, ceapa, cartofii şi dovlecelul. Amestecăm uşor, pentru a se pătrunde puţin toate legumele, apoi stingem cu apă fierbinte. Continuăm fierberea, acoperind parţial vasul.
- După aproximativ 10 minute, opărim roşiile, le decojim şi le tăiem mărunt. Le adaugăm în ciorbă împreună cu sare după gust, apoi tornam borşul şi lăsăm ciorba să mai dea în câteva clocote.
- La sfârşit asezonam cu verdeaţă.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Bors de legume
Please follow and like us: