Brioșele, erau pregătite iniţial ca o gustare simplă pentru servitorii aflaţi mereu pe fugă, din pâine uscată, cocă de biscuiţi şi cartofi fierţi şi zdrobiţi, reţeta brioşelor a fost preluată rapid de vânzătorii ambulanţi, cunoscând un succes răsunător înainte de Cel de-al Doilea Război Mondial.
Astăzi, pentru englezi, brioşa reprezintă un cult, fiind una din mâncărurile lor tradiţionale.
Brioșele pot fi dulci – deserturi delicioase, sau pot fi sărate – aperitive îmbietoare.
Astazi pregatim împreună un aperitiv delicios, foarte ușor și iute de făcut – Brioșe din dovlecel cu bacon și brânză feta.
Brioșe din dovlecel cu bacon și brânză feta
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Internationala
Categoria: Aperitiv
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 150 g faina
- 250 g bacon prajit taiat cubulete
- 200 g feta
- 2 catei de usturoi, bine pisati
- 3 oua1
- plic praf de copt
- sare, piper proaspat macinat
Cum preparam:
- Spălăm dovleceii, îi curățăm și îi dăm prin razatoarea mare.
- Îi sărăm și îi lăsăm timp de 10 minute, după care îi stoarcem puțin în mâna sa scoatem surplusul de apă.
- Curățăm usturoiul și îl pisăm.
- Într-un bol batem spumă cele trei ouă peste care punem dovlecelul, baconul prăjit,usturoiul, praful de copt, făina și brâza taiata cubulețe.
- Amestecăm bine toate ingredientele.
- Într-o tava pentru brioșe așezăm formele din hârtie specială si turnam în ele compoziția, având grijă să le umplem doar ¾ din formă, deoarece brioșele vor crește în înălțime.
- Coacem brioșele din dovlecel în cuptorul preîncălzit la 180 C, timp de 20-25 de minute sau până se rumenesc ușor la suprafață.
- Putem servi brioșe din dovlecel cu bacon și brânză feta atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Brioșe din dovlecel cu bacon și brânză feta
Please follow and like us: