Durata: 30 minute
Complexitare: Ușor
Ingrediente (porţii 10):
1 franzelă feliată
1/2 ceapă dulce, tăiată mărunt
2 căţei de usturoi, tăiaţi
1 conservă (63 g) de măsline negre feliate, scurse
3 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărţit
1 lingură de oregano proaspăt, tocat
2 linguriţe de busuioc proaspăt, tocat
2 linguriţe de pătrunjel proaspăt, tocat
2 roşii proaspete mari, tăiate în cubuleţe
1 ceaşcă de brânză feta fărâmiţată
1/4 ceaşcă de brânză Parmezan rasă
Cum preparăm:
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade C.
Aranjăm feliile de pâine într-un singur strat în tava de copt. Într-un castron, amestecăm ceapă, usturoi, măsline, 2 linguri de ulei de măsline, oregano, busuioc şi pătrunjel. Adăugam roşiile şi amestecăm uşor.
Presăram brânză feta şi brânză parmezan pe feliile de pâine. Aşezăm amestecul de roşii .Picurăm deasupra restul de ulei de măsline.
Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute sau până se topeşte brânza şi pâinea este uşor prăjită.