
Bruschetta con pomodoro e basilico – este cunoscutul preparat italian, cunoscut in lumea intreaga.Este un preparat pe cat de simplu pe atat de gustos si apreciat. Ingrediente putine, ieftine si la indemana tuturor.
Bruschette cu rosii si masline

Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Indiana
Categoria: Aperitiv
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 12 felii de paine toast
- 250 g rosii
- 1 fir de ceapa verde
- frunze de busuioc proaspete
- 10 masline verzi fara samburi
- 1 lingura ulei masline
- sare dupa gust
Cum preparam:
- Taiem coaja feliilor de paine si le asezam intr-o tava pentru copt briose.
- Introducem tava in cuptor la temperatura de 190 ° timp de 3-5 minute.
- Verificam frecvent, deoarece acestea tind sa se coloreze rapid si s-ar putea arde.
- Cosuletele de paine vor fi gata cand devin aurii.
- Intre timp pregatim umplutura si incepem cu rosiile pe care le spalam cu apa rece si le taiem in cubulete mici.
- Facem acelasi lucru si cu maslinele verzi si firul de ceapa verde.
- Le asezam pe toate intr-un castron si asezonam cu ulei de masline si sare dupa gust.
- Amestecam si pastram amestecul pentru bruschetta in frigider.
- Cand cosuletele sunt coapte le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
- Umplem cosuletele (doar inainte de ale servi) cu amestecul pastrat in frigider si decoram cu o frunzulita proaspata de busuioc.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Bruschette cu rosii si masline
Please follow and like us: