De mai bine de un secol, gospodinelor fără timp sau nededicate gătitului le-a fost oferită o alternativă, pe cât de simplă pe atât de practică şi eficientă: praful de budincă. La început a fost doar dorinţa de a face viaţa gospodinelor mai uşoară, dorinţă urmată de o idee genială.
Astăzi vom face o budincă descoperită cu mult inainte, o crema fină, naturala fără rival in lumea budincilor procesare si ambalate in punguțe.
Ingrediente:
- 100 g griș
- 400 g brânză de vaci
- 200 g zahăr
- 100 g unt
- 300 g caise confiate
- 100 g migdale
- 1 kg lapte
- stafide
- esență de rom
- sos caramel
Cum preparam:
- Punem laptele la fiert. Când clocotește presarăm grișul și amestecăm cu telul, pentru a nu face cocoloașe.
- Fierbem 10 minute, după care punem zahărul și oprim focul.
- Stafidele le spalăm, le punem într-un castronel și le stropim cu esență de rom.
- După ce s-a răcit grișul adaugăm brânza de vaci, untul moale și stafidele. Omogenizăm bine.
- Caisele le punem în blender împreună cu migdalele și se pasează bine.
- Pasta obținută o punem pe un platou rotund și o vom întinde într-un strat de câțiva milimetri.
- Deasupra întindem crema de griș și ornăm cu sosul caramel.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Budinca de branza cu sos caramel
Please follow and like us: