
Caserola cu carne tocată și orez

Autor: Tina
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500g carne tocată
- 150 de grame de orez (1 cană)
- 2 cepe
- 200 g de morcovi
- 200 g de varza
- 100 g smântână
- 3 linguri pasta de tomate
- ½ linguriță turmenic
- Sare, piper
- ulei vegetal pentru prăjit
Cum preparam:
- Într-o cratiță punem o ceașcă de orez, peste care turnăm 3 cesti de apă.
- Adaugăm ½ linguriță sare, ½ linguriță turmeric, și amestecăm bine.
- Acoperim și fierbem până când se înmoaie (aproximativ 20 de minute). Orezul va prinde o culoare galbenă frumoasă.
- Curățăm ceapa și o tocăm marunt, morcovii curățați îi dăm prin răzătoarea mare, varza o tăiem marunt.
- Într-o tigaie încingem uleiul si punem ceapa la prăjit până devine transparentă, adăugăm morcovii, sarea și piperul, amestecăm bine și distuim timp de aproximativ 5 minute.
- Carnea toccata o asezonăm cu sare, piper, amestecăm bine.
- În pasta de tomate adăugăm 3-5 linguri de apă (trebuie să aibe o consistență ușor de lichidă).
- La fel și în smântână adăugăm 3-5 linguri de apă.
- Am pregătit toate ingredientele ăi acum începem să formăm caserola.
- Tapetăm cu unt un vas termoizolant (am folosit un vas de Yena cu o dimensiune de 25x25 cm).
- Punem orezul, distribuindu-l în mod egal pe toată suprafața vasului, peste orez punem varza.
- Peste varză turnăm pasta de tomate diluată cu apă.
- Următorul strat va fi format din carnea toccata și condimentată peste care așezăm morcovii și ceapa prăjită.
- Iar la urmă peste preparat turnăm smântâna diluată.
- Punem vasul în cuptorul preâncălzit la 180 de grade preîncălzit.
- Gătim aproximativ 50-60 de minute.
- Caserola cu carne tocată pot fi consumate ca fel principal pentru masa de prânz sau cină, deoarece conține carne și legume.
- Este gustoasa si sațioasă.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Caserola cu carne tocată și orez
Please follow and like us: