
Reteta „Budinca de macaroane” am gasit-o in caietul cu foi galbejite a mamei mele. Simpla cu ingrediente putine, gustoasa si aromata exact gustul copilarie mele, cand nu prea aveai ingrediente pentru prajituri sofisticate. Budinca cu macaroane era… ceva dulce.

- 500 g paste
- 500 g branza dulce de vaci
- 4 oua
- 150 g unt
- 5 linguri zahăr tos
- 2 pliculete zahar vanilat
- un varf de cutit de sare
- Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand fierbe apa adaugam macaroanele si le fierbem (al dente)conform indicatiilor de pe ambalaj.
- In timp ce fierb macaroanele, tapetam un vas de yena (sau o tava de copt cu pereti mai inalti) cu jumatate din cantitatea de unt iar cealalta jumatate o topim.
- Batem ouale si le amestecam cu unul topit, cu 4 din cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.
- Preincalzim cuptorul la 180 C.
- Cand pastele sunt fierte le scurgem de apa clocotita, le punem intr-o strecuratoare si le trecem printr-un jet de apa rece, le lasam la scurs si apoi le amestecam cu compozitia de ou, unt si zahar.
- Amestecam bine si asezam toata compozitia in strat uniform in vasul uns cu unt.
- Presaram deasupra zagarul ramas ( se va forma o crusta rumena deasupra budinci)
- Introducem vasul in cuptor si pentru cca 35-40 de minute.
- Servim preparatul cald.