
Reteta „Budinca de macaroane” am gasit-o in caietul cu foi galbejite a mamei mele. Simpla cu ingrediente putine, gustoasa si aromata exact gustul copilarie mele, cand nu prea aveai ingrediente pentru prajituri sofisticate. Budinca cu macaroane era… ceva dulce.
Budinca de macaroane

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g paste
- 500 g branza dulce de vaci
- 4 oua
- 150 g unt
- 5 linguri zahăr tos
- 2 pliculete zahar vanilat
- un varf de cutit de sare
Cum preparam:
- Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand fierbe apa adaugam macaroanele si le fierbem (al dente)conform indicatiilor de pe ambalaj.
- In timp ce fierb macaroanele, tapetam un vas de yena (sau o tava de copt cu pereti mai inalti) cu jumatate din cantitatea de unt iar cealalta jumatate o topim.
- Batem ouale si le amestecam cu unul topit, cu 4 din cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.
- Preincalzim cuptorul la 180 C.
- Cand pastele sunt fierte le scurgem de apa clocotita, le punem intr-o strecuratoare si le trecem printr-un jet de apa rece, le lasam la scurs si apoi le amestecam cu compozitia de ou, unt si zahar.
- Amestecam bine si asezam toata compozitia in strat uniform in vasul uns cu unt.
- Presaram deasupra zagarul ramas ( se va forma o crusta rumena deasupra budinci)
- Introducem vasul in cuptor si pentru cca 35-40 de minute.
- Servim preparatul cald.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Budinca de macaroane cu branza
Please follow and like us: