Varza este una dintre cele mai vechi legume, datand de prin 1600.
Se stie ca bautul sucului din varza ajuta la vindecarea stomacului si a ulcerelor intestinale.
Daca cineva priveste la ingredientele unei diete cu putine calorii, varza este in capul listei. O cana de varza tocata are doar 15 calorii. Este clar un aliment pentru pierderea in greutate.
Ingrediente:
- 500 g varză
- 300 g tăiței sau macaroane
- 4 roșii
- 250 g șuncă Praga
- 250 g brânză dulce
- 4 linguri smântână
- 4 ouă
- 200 g telemea rasă
- 2 linguri pesmet
- 4 linguri ulei, sare, piper, frunze de busuioc
Cum preparam:
- Curațăm varza de cotoare și frunzele exterioare veștede. O taiem fideluță și o fierbem pentru 5 minute.
- Într-un alt vas, fierbem tăițeii în apă. Scurgem varza și tăițeii în strecurătoare.
- Decojim roșiile, apoi le taiem în felii și le înăbușim în 2 linguri de ulei încins, până scade zeama. Stingem focul, presărăm busuioc după gust și adaugăm șunca mărunțită.
- Preincălzim cuptor.
- Amestecăm într-un castron smântâna, brânza dulce, ouăle, 100 g de telemea rasă și puțin piper.
- Într-o tavă unsă cu uleiul rămas și tapetată cu pesmet, punem varza cu tăițeii amestecate cu șunca și roșiile. Turnăm uniform crema de brânză cu ouă și presărăm telemeaua rămasă.
- Coacem budinca ½ oră, la foc mediu. Crusta crocantă de brânză dă preparatului un gust special.
Pofta buna!
Savoare si bungust – Budinca de varza cu taitei
Please follow and like us: