Un aliment tradiţional cum e mămăliga a fost de multe ori subiect de cercetare al specialiştilor, fără a i se putea găsi o contraindicaţie.
A fost considerată hrana săracilor.
Se spune ca consumul de mămăligă este răspunzător şi de longevitate.
Multă lume crede că mămăliga îngraşă. Ei bine, mămăliga moale are de patru ori mai puţine calorii faţă de paine. Iar mămăliga vîrtoasă are jumătate din caloriile painii.
Delicioasa reteta Bulz cu afumătură si cascaval este o reteta pe care am savutat-o deseori in copilarie. O reteta traditionala romaneasca.
Ingrediente:
- 500 g mălai
- 150 g cârnați afumaţi
- 150 g costiţă afumată
- 200 g caşcaval
- 5 ouă
- 100 g unt
- sare
Cum preparam:
- Într-un tuci, fierbem circa 1 ½ litri de apă cu 1 linguriţă de sare, iar când clocoteşte, presarăm mălaiul şi mixăm energic.
- Fierbem o mămăligă tare, timp de 20 de minute, amestecând periodic.
- O răsturnăm pe un tocător de lemn şi o lasăm să se răcească.
- Fierbem 3 ouă tari, le curățăm de coajă şi le tăiem mărunt. Tăiem în bucăţi costiţa şi cârnaţii, pe care le rumenim în ulei încins.
- Luăm vasul de pe foc, presărăm 100 g caşcaval şi amestecăm totul cu ouăle fierte.
- Tăiem mămăliguţa în felii, cu o aţă, facem în fiecare felie călduţă câte un cuib și punem în mijloc 1-2 linguri de umplutură pe care o învelim în mămăligă.
- Aşezăm bulgării obţinuţi într-o tavă unsă cu unt, presărăm restul de caşcaval ras şi introducem vasul în cuptor, pentru 15 minute.
Servim bulzul ca aperitiv sau ca pe o cină usoara de seară.
Pofta Buna!
Savoare si bun gust – Bulz cu afumătură si cascaval
Please follow and like us: