Este cel mai delicios, suculent și apreciat burger asezonat cu ceapa caramelizata crocanta si usor dulce.
Este un preparat ravnit si de noi adulti cat si de copii pofticiosi.
Se realizeaza in ingrediente putine si putem improviza, putem reduce ingredientele sau putem adauga ceea ce gustul si pofta noastra doreste.
Burger cu ceapa caramelizata
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Internationala
Categoria: Fel principal
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Burger:
- 2 chifle pentru burger
- 300 g carne de vita
- 4 felii branza chedar
- 1 lingura unt
- 2-3 linguri ulei masline
- 1 castravete murat
- 1-2 frunze de salata verde sau cateva Frunze de rucola.
Sos:
- 3 linguri maioneza
- 3 linguri ketchup dulce
- ½ lingurita praf de usturoi
- ½ lingurita praf de ceapa
- un varf de cutit boia ardei
- sare si piper dupa gust
Ceapa caramelizata:
- 1 ceapa mare
- 2 linguri ulei masline
- 1 linguriță oțet balsamic
- 1 lingurita zahar brun
- Sare dupa gust
Cum preparam:
Pregatirea carnii de vita:
- Impartim carnea tocata in doua parti egale.
- Formam doua chiftele bine presate pe care la punem in frigider pentru 30-40 minute.
Sosul:
- A doua operatiune este pregatirea sosului deoarece si acesta trebuie sa stea la rece.
- Amestecam toate ingredientele intr-un bol si il punem in frigider .
Caramelizarea cepei:
- Curatam si spalam ceapa apoi o taiem feliute Julien.
- Adaugam ceapa in uleiul nu foarte incins si o calim la foc mediu spre mare timp de 5-10 minute amestecand constant.
- Cand ceapa s-a inmuiat adaugam sare și dam focul aproape la minim si amestecam. Daca ceapa tinde sa se arda mai afaugam putin ulei sau o lingura de apa.
- Cand ceapa a capatat un aspect auriu-maroniu adaugam otetul balsamic si o mai tinem pe foc 5-10 minute timp in care amestecam, apoi adaugam 1 lingurita de zahar, amestecam si imediat ce zaharul s-a topit luam tigaia de pe foc.
- Ceapa caramelizata este gata pregatita. O lasam sa se raceasca.
Chiflele:
- Daca ne dorim o chifla mai ferma care sa nu se inmoaie imediat ce asamblam Burgerul, o prajim.
- Taiem in jumate chiflele (sectiune pe orizontala).
- Topim o lingura de unt in tigaie si prajim usor chiflele (doar partile interioare) .
Pegatirea chiftelei din carnea de vita:
- Punem 2-3 linguri de ulei in tigaie. In uleiul bine incins punem chiftelele de carne si presaram sare si piper deasupra.
- Dupa 3-4 minute intoarcem chiftelele si adaugam feliile de branza deasupra chiftelei.
- Lasam la prajit inca 3-4 minute dupa care le scoatem din tigaie si le asezam pe un servet absorbant de bucatarie.
Asamblarea Burgerului cu ceapa cramelizata:
- Pe chifla de jos (baza) punem: salata sau rucola, sos,chifteaua din carne cu branza, punem deasupra chitelei ceapa caramelizata si peste ceapa asezam cateva feliute se castraveti murati. Apoi punem capac cealalta chifla.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Burger cu ceapa caramelizata
Please follow and like us: