Burger-ul este un preparat rapid, cald, un produs de mare succes in restaurantele de tip fast food si mai recent si in cele mai selecte.
Este gustos, hranitor si usor de facut si in bucataria de acasa.
Burger, retate perfecta
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Internationala
Categoria: Fel principal
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 200 g carne de vită,
- jumătate de ceapă roșie,
- o lingură de oțet alb,
- 2 castraveciori murați mici,
- 2 chifle pentru burger,
- 2 felii de bacon,
- 2 lingurițe de muștar american, sos
- Tabasco,
- 2 felii de brânză emmentaler,
- 2 lingurițe de ketchup.
- 2 frunze de salată iceberg sau rucola
Sosul pentru burger:
- 2 lingurițe de maioneză,
- o linguriță de ketchup,
- o linguriță de sos Tabasco,
- o linguriță de sos Worcestershire,
- o linguriță de brandy
Cum preparam:
- Condimentam carnea tocată cu sare si piper o modelam se sub formă de chiftele plate cu crosimea de 2 cm, apoi o punem la prajit în ulei de măsline.
- După un minut, ungem chifteaua din carne o jumătate de linguriță de muștar și puțin sos Tabasco apoi o lasăm în continuare la prăjit.
- Intorcem chifteaua pe partea cealalta si repetăm procedeul după încă un minut.
- Baconul il prăjim separat într-o tigaie.
- Peste chifteaua din carnea cand este deja gătită vom așeza feliile de brânză emmentaler și apoi baconul, urmeaza să asamblăm burger-ul.
- Sosul pentru burger il preparăm amestecand toate ingredientele de mai sus și il așeazăm la baza chiflei, împreună cu salata, urmând apoi să punem chifteaua cu brânza și bacon-ul.
- Asezonăm cu rondele de ceapă, castraveciori și puțin ketchup. Burger-ul este gata pregatit...la masa, va rog!
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Burger, rețeta perfectă!
Please follow and like us: